Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υπόσχονται 4 συστοιχίες Patriot στην Ουκρανία – Τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο

by admin
12 views

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποσχέθηκαν 4 συστοιχίες Patriot στην Ουκρανία ωστόσο σε ό,τι αφορά την ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ δεν αναμένεται να σημειωθεί κάποια πρόοδος. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το ΝΑΤΟ θα καταστήσει απόλυτα σαφές, ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι εντός της συμμαχίας. Στην ατζέντα της Συνόδου της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας βασικό ζήτημα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, και οι τελευταίες επισκέψεις του Βίκτορ Όρμπαν, σε Ρωσία και Κίνα.

Υπό τη σκιά των ασφυκτικών πιέσεων προκειμένου να κινηθεί άμεσα ο Τζο Μπάιντεν για να αποδείξει ότι είναι ικανός να παραμείνει στο Οβάλ Γραφείο, είχε μια δυναμική ομιλία που δεν είχε καμία σχέση με την πρόσφατη εμφάνιση του στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ορισμένα σημεία μάλιστα φώναζε αρκετά δυνατά, ενώ μίλησε για την αποφασιστικότητα της Δύσης αλλά και την αποτυχία της Ρωσίας να νικήσει την Ουκρανία, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και τέσσερις χώρες Γερμανία, Ολλανδία, Ρουμανία και η Ιταλία θα παράσχουν στην Ουκρανία περισσότερα συστήματα αεράμυνας εντός των προσεχών μηνών.

Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια και ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν εάν κερδίσει η Ρωσία την Ουκρανία.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ μιλώντας από το Ινστιτούτο Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
προέτρεψε τους ηγέτες να μην περιμένουν τον Νοέμβριο προκειμένου να αναλάβουν αποφασιστική δράση σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία.

Σχετικά με την προσδοκία που έχει το Κίεβο για την επίσημη πρόσκληση να ενταχθεί στην Ατλαντική Συμμαχία, αναμένεται να λάβει διαβεβαιώσεις ότι αυτή η πρόσκληση παραμένει ακλόνητη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

ΕΡΤΝews, Χρύσα Μοντανάρη

Σχετικά Άρθρα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ