Σύνοδος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας – Η μετανάστευση στο επίκεντρο της ομιλίας του Κιρ Στάρμερ

by admin
1 views

Ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου υποδέχεται τους Ευρωπαίους ηγέτες στο στο Παλάτι Μπλένχαϊμ για τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. Τις προσδοκίες του Κιρ Στάρμερ από τη Σύνοδο περιγράφει η ανταποκρίτρια του ΕΡΤNews, Νατάσα Καντζάβελου.

Η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) είναι το πρώτο βήμα ευρωπαϊκής διοργάνωσης απ΄το οποίο ο νέος Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, λίγες μέρες μετά την πρώτη του διεθνή παρουσία στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη Σύνοδο για να συζητήσει τη στενότερη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τη μεγαλύτερη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας για να διατηρηθεί η Βρετανία ασφαλής.

Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί «κρίση» και όχι απλώς «πρόκληση» υπογράμμισε ο Στάρμερ στην ομιλία του καλωσορίζοντας τους ευρωπαίους ηγέτες στην σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) στο παλάτι Μπλενιμ στην Οξφόρδη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα συμφωνία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού μετά την συνάντηση του με τον Εμμανουέλ Μάκρον κατ τη Τζόρτζια Μελόνι. Αναφέρθηκε στα εγκληματικά δίκτυα που εκμεταλλεύονται ανθρώπους, ακόμη και βρέφη.

Επανέλαβε ότι το Εργατικό Κόμμα αποστασιοποιείται από την προσέγγιση των Συντηρητικών και ανακοίνωσε ότι το σχέδιο για τη Ρουάντα έχει καταργηθεί. Υποσχέθηκε ακόμη να μην αποσύρει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία θα είναι φίλος και εταίρος, πρόθυμος να συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές χώρες, εστιάζοντας στις κοινές αξίες και όχι στις διαφορές.

Ανταπόκριση – Βρετανία: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ