Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: “Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα”

by admin
0 views

Σε καταγγελία προς τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα, προχώρησαν εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ύστερα από τις καταγγελίες που αφορούν την χθεσινή μέρα (11-6-2024), κλιμάκιο του Συλλόγου είχε σήμερα, επαφές και συναντήσεις στην Διεύθυνση Καθαριότητας και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Δυστυχώς ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ότι οι ζωές των εργαζομένων για κάποιους δεν έχουν καμια αξία. Κανένα μέτρο  δεν πάρθηκε τόσο για εργαζόμενους σε εξωτερικές εργασίες όσο και σε αυτούς που εργάζονται σε εσωτερικούς χώρους αλλά ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σήμερα κλιμάκιο του Συλλόγου μας επισκέφθηκε την Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου όπου συζητήσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθώς και με τον Δ/ντή και απαιτήσαμε την εφαρμογή της εγκυκλίου που αφορά τον καύσωνα που ξεκίνησε χθες και θα συνεχισθεί έως την Πέμπτη 13/6/24.

Επίσης μιλήσαμε και με εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες και τους εξηγήσαμε τι ισχύει και πως πρέπει να χειριστούν τις βάρδιες τους. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Επιθεώρηση Εργασίας όπου καταθέσαμε έγγραφο για τον έλεγχο όλων των παραπάνω.

Είναι γελοίο η εγκύκλιος να μιλάει για διακοπή εργασιών σε θερμοκρασίες της τάξεως των 40 βαθμών κελσίου “..αρκεί η διαπίστωση των συνθηκών καύσωνα στην περιοχή, όπου εδρεύει η Υπηρεσία με θερμοκρασία ίση ή ανώτερη των 40οC και σχετικό αίτημα του υπαλλήλου….)

Τι εννοούν ότι έως τους 40 θα δουλεύουν και μολις χτυπήσει 40 θα φύγουν;;;;;;

Εδώ να τονίσουμε ότι με 37 έως 38 βαθμούς κελσίου  και δεδομένων των ποσοστών υγρασίας, η κατάσταση γίνεται αφόρητη όχι μόνο στις ευπαθείς ομάδες αλλά και σε ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας αυτές τις ημέρες αλλά και άλλες που πιθανά θα έρθουν μέσα στο καλοκαίρι να τηρούν όλα τα μέτρα για την προστασίας τους. Σε αντίθετη περίπτωση να καλέσουν άμεσα τον Σύλλογό μας για να παρέμβουμε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ