Σφραγίδα ανόδου του Μίλωνα κόντρα στον μαχητικό Πανιώνιο

by admin
0 views

Ο Μίλωνας κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Ζακ Μπράιαντ με 23 πόντους, ενώ τον βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό οι Μπαρτ (13π.), Δημάκος (12π.) και Μελισσαράτος (11π.). Για την ομάδα του Πανιωνίου, που θα έχει δεύτερη ευκαιρία για να προβιβαστεί στη Basket League (θα παίξει με τον Ηρακλή για το δεύτερο εισιτήριο), ξεχώρισαν οι Ντέιβις και Κακλαμανάκης με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Ο αγώνας

Οι “κυανέρυθροι” μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και με άρμα μάχης την άμυνα του, οικοδόμησε ένα προβάδισμα της τάξεως των οχτώ πόντων, ύστερα από τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης (22-14). Ο Κακλαμανάκης είχε μπει ζεστός στο ματς, ενώ και ο Ντέιβιε ήταν ορεξάτος με οχτώ πόντους.

Στη συνέχεια ο Μίλωνας ανέβασε την απόδοση του, έβγαλε ενέργεια στα μετόπισθεν, με τους Μπαρτ και Μπράιντ, να δίνουν αμερικανό αέρα στην ομάδα τους κι αυτό προβλημάτισε τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη. Ο Πανιώνιος ναι μεν έβρισκε λύσεις, όμως τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, μείωσαν το προβάδισμα του (41-38), ύστερα από 20 λεπτά, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να πιστεύουν στη νίκη.

Στην τρίτη περίοδο ο Μπαρτ πήρε την μπαγκέτα της επίθεσης για τον Μίλων, όμως το ίδιο έπραξε και ο Γκίκας με συνεχόμενα τρίποντα. το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια, με την εικόνα του Πανιωνίου να προβληματίζει, αφού έπαιζε σύμφωνα με το επιθετικό ταλέντο των παικτών του, ενώ δεν είχε εντοπιστεί ο παίκτης, που θα έβαζε stop στον προικισμένο σκόρερ Μπράιαντ.

Το μομέντουμ είχε περάσει στο συγκρότημα Μιχάλη Κουρή, που έμοιαζε περισσότερο ψύχραιμό από τον Πανιώνιο, που είχε υποπέσει σε πολλά αβίαστα λάθη. Ο Κανονίδης και ο Μοτσενίγος έδωσαν μεγάλες ανάσες στον Μίλωνα, οι τυπικά γηπεοδούχοι σκόραραν περισσότερο από βολές, όμως ο Ζακ Μπράιαντ μ’ ένα καθοριστικό κλέψιμο έγραψε το 78-82 με 63 δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα. Ο Πανιώνιος δεν είχε καθαρό μυαλό, οι Μιλεντίγιεβιτς και Γκίγκας ήταν άστοχοι κι έτσι ο Μίλωνας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Eite League (87-79), ενώ ο Πανιώνιος θα έχει δεύτερη ευκαιρία για να ανέβει στη Basket League, καθώς θα παίξει κόντρα στον Ηρακλή.//ΔΜ

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 41-38, 60-59. 87-79

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ