Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 20 νεκροί – Χτυπήθηκε παιδικό νοσοκομείο στο Κίεβο

by admin
1 views

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον πόλεων σε ολόκληρη την Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Στην πρωτεύουσα, το Κίεβο, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι ένα παιδικό νοσοκομείο χτυπήθηκε και εκκενώθηκε.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην πόλη Kryvyi Rih της κεντρικής Ουκρανίας δήλωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί, ενώ τρεις σκοτώθηκαν στην ανατολική πόλη Pokrovsk.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επισκέπτεται την Πολωνία, δήλωσε ότι η Ρωσία χτύπησε στόχους σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Ζελένσκι, ο οποίος πρόκειται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι η Ρωσία «επιτίθεται μαζικά» στην Ουκρανία.

«Διαφορετικές πόλεις: Κίεβο, Ντνίπρο, Κραματόρσκ. Περισσότεροι από 40 πύραυλοι διαφόρων τύπων. Κατοικίες, υποδομές και ένα παιδικό νοσοκομείο υπέστησαν ζημιές», είπε.

Ο Oleksandr Vilkul, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στο Kryvy Rih, ανήρτησε στο Telegram ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση στην πόλη. Από αυτούς, είπε ότι 10 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ