ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» Κασσελάκη στην κυβέρνηση – Την Πέμπτη συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία

by admin
13 views

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμμετοχή του δημοσίου στην τράπεζα Αττικής εξαπολύει ο Στέφανος Κασσελάκης. Κάνει λόγο για ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιμένει να επενδύει τα χρήματά του λαού και τα τελικά οφέληνα τα καρπώνονται ιδιώτες. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ο κ. Κασσελάκης σπεύδει να καταγγείλει μια συμφωνία πριν ακόμα αυτή υπογραφεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει και την αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ στο 24%. Για ρεσιτάλ διαστρέβώσης της αλήθειας, κάνει λόγο η κυβέρνηση.

«Η σύγχρονη Αριστερά δεν υπακούει σε συμφέροντα. […] Καλώ το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί αναλόγως και να “περπατήσουμε” μαζί σε αυτόν τον δρόμο. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος της σύγκλισης» τόνισε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ο κ. Κασσελάκης σπεύδει να καταγγείλει μια συμφωνία πριν ακόμα αυτή υπογραφεί, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο επίκεντρο της κριτικής του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι και η αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ, το οποίο και καλεί να την πάρει πίσω, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που μιλά για ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας.

«Ακρίβεια ίσον Μητσοτάκης, έμμεσοι φόροι ίσον Μητσοτάκης. (…) Άλλος ΦΠΑ στον χέρι, άλλο στον τραπέζι. Ποιον ωφελεί αυτό; Μα φυσικά τις μεγάλες αλυσίδες που πουλάνε takeaway. (…) Κόψατε τις διακοπές στους Έλληνες, κόψατε το air condition με το ακριβό ρεύμα, τώρα πάτε να τους κόψετε και τον καφέ;» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός απάντησε: «Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery (…) ποτέ δεν είχε ανακοινώσει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης, ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ».

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή την τροποποίηση του νόμου περί τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής μετάδοσης της δίκης, όπου προστέθηκε η απαγόρευση μετάδοσης και μέσω διαδικτύου.

«Η τροποποίηση (…) είναι ένα κατασταλτικό μέτρο που αν δεν ανατραπεί θα «φιμώσει» και τα «παρατηρητήρια» δικών εύλογου δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής ή εκείνη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου» δήλωσε μέσω ανακοίνωσης ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Παύλο Μαρινάκη να απαντά: «Η κυβέρνηση, πρόσθεσε στην διάταξη – με την ίδια ακριβώς διατύπωση – και την μετάδοση μέσω Διαδικτύου. (…) το εν λόγω άρθρο 31 για το οποίο τώρα φωνασκούν, ο ΣΥΡΙΖΑ το υπερψήφισε, ενώ η Νέα Αριστερά δήλωσε «παρών». Για μια ακόμη φορά και παραπλανούν και υποκρίνονται και, μάλιστα, σε πανελλήνια μετάδοση».

Διεργασίες ενόψει συνεδρίου

Στην Κουμουνδούρου στρέφουν το ενδιαφέρον στο συνέδριο του Οκτωβρίου και σε παραγωγή προτάσεων νόμου.

«Βλέπουμε ότι και μετά τις ευρωεκλογές υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να μας ακούσει και διψάει για μια άλλη πολιτική πρόταση» είπε μεταξύ άλλων η Βούλα Κεχαγιά.

Παρά τις προειδοποιήσεις του προέδρου, στελέχη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης συνεχίζουν τη σκληρή κριτική προς την ηγεσία.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για το ότι ενώ κατέρευσε η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκράτησε καν τους ψηφοφόρους. 
-Φταίει ο πρόεδρος ;
Βέβαια και συνεργάτες του», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Η Θεοδώρα Τζάκρη είπε: «Πρωταγωνιστούν στην παραφιλολογία περί προσωπικού κόμματος Κασσελάκη πυρήνες διασπαστών, οι οποίοι επιχείρησαν να διαλύσουν το κόμμα και ευτυχώς δεν το κατόρθωσαν. Επειδή ακριβώς δεν τους αρέσει ο αρχηγός».

Την Πέμπτη συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ