Συρία: Ιδρύεται νέα ισλαμική τράπεζα με την υποστήριξη του Ιράν

by admin
2 views

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν την ίδρυση μιας νέας ισλαμικής τράπεζας στη Συρία σε συνεργασία με το Ιράν.

Ο πρωθυπουργός της Συριακή  κυβέρνησης, Χουσεΐν Αρνούς, έδωσε το πράσινο φως για την ίδρυση μιας νέας ισλαμικής τράπεζας στη Συρία με την ονομασία «Al-Madina Islamic Bank», με κεφάλαιο 50 δισεκατομμυρίων λιρών Συρίας, που διανέμει πάνω από 500 εκατομμύρια μερίδια.

Σύμφωνα με την απόφαση, το 58% της ιδιοκτησίας της τράπεζας ανήκει στην  ιρανική εταιρεία (Farab Soroush Afaq Qeshm), ενώ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (Hussein Yaqubi Mayab) κατέχει το 1% και μια Ιρανή επιχειρηματίας κατέχει επίσης το 1% . Η προτεινόμενη τράπεζα θα προσφέρει το 40% των μετοχών της για δημόσια εγγραφή.

Εάν ανοίξει η τράπεζα, ο αριθμός των ισλαμικών τραπεζών στη Συρία θα γίνει 5, και συγκεκριμένα: η Διεθνής Ισλαμική Τράπεζα της Συρίας, η Τράπεζα Levant, η Al Baraka Bank Syria και η Εθνική Ισλαμική Τράπεζα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, Mohammad Reza Farzin, ανακοίνωσε ότι η πρώτη ιρανική τράπεζα θα ξεκινήσει σύντομα να λειτουργεί στη Συρία, χωρίς να αναφέρει τις λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Συρία, ο Διοικητής της Ιρανικής Κεντρικής Τράπεζας ζήτησε «να σχηματιστεί μια κοινή ομάδα εργασίας μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να αναπτυχθεί η τεχνολογική συνεργασία στον τομέα των επικοινωνιών και της τραπεζικής συνεργασίας».

Σε δηλώσεις του στο επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων «IRNA» επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί νομισματική και τραπεζική συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της κυβέρνησης του συριακού καθεστώτος «με τρόπο ανάλογο με το επίπεδο των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, των οικονομικών ανταλλαγών. και επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με τραπεζικές συναλλαγές εμπόρων των δύο χωρών».

Εξέφρασε την ετοιμότητα της Τεχεράνης να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του συριακού καθεστώτος στον τομέα των ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών και του δικτύου καρτών, λέγοντας: «Μία από τις σημαντικές στρατηγικές του Ιράν στην ανάπτυξη της εμπορικής συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες είναι η χρήση εθνικών νομισμάτων στις νομισματικές σχέσεις και η αύξηση του όγκου των εμπορικών και οικονομικών ανταλλαγών».

Το συριακό καθεστώς από την πλευρά του  ενδιαφέρεται εντόνως  για την ενίσχυση των τραπεζικών και εμπορικών σχέσεων και των κοινών επενδύσεων.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ