Συνεργασία Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: “Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον”

by admin
0 views

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον» προσδιόρισαν πλαίσιο και γραμμές συνεργασίας με στόχο την υποστήριξη των περιβαλλοντικών και αειφορικών δράσεων των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της αειφορίας μέσω εφαρμογής καινοτόμων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που θα ωφελήσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας και θα έχει ως απώτερο στόχο οι μαθητές να αποτελέσουν πυρήνες διάχυσης της γνώσης και παιδείας αειφορίας στο περιβάλλον τους. Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν σεμινάρια, εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και έρευνες που θα στοχε

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εκτιμά ότι σ’ αυτές τους τις δράσεις οι μαθητές χρειάζονται μια επιπλέον επιστημονική υποστήριξη ακαδημαϊκού επιπέδου επιπρόσθετα αυτής που παρέχεται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς. Επίσης και οι εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι των περιβαλλοντικών προγραμμάτων και των προγραμμάτων ανάπτυξης παιδείας αειφορίας, θα ήταν ωφέλιμο να ενημερώνονται με όλες τις εξελίξεις για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η περιβαλλοντική ρύπανση, η τρύπα του όζοντος, η αποδάσωση, η ερημοποίηση, η εξαφάνιση βιολογικών ειδών.

Προσδιορίστηκαν οι ακόλουθες γραμμές συνεργασίας:
• Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Δημιουργία και εφαρμογή προγραμμάτων που προάγουν την αειφορία και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
• Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών: Οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να ενσωματώσουν τις αρχές της αειφορίας στη διδασκαλία τους.
• Έρευνα και Ανάπτυξη: Υποστήριξη ερευνητικών πρωτοβουλιών που αφορούν την αειφορία και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
• Κοινές Δράσεις και Εκδηλώσεις: Διοργάνωση εκδηλώσεων, δράσεων και διαγωνισμού που προάγουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.
Η συνεργασία αυτή ανοίγει νέους δρόμους στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και στην ανάπτυξη παιδείας αειφορίας και στοχεύει στο να ενδυναμώσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες σε μια βιώσιμη κοινωνία.
Το πλαίσιο και οι γραμμές προσδιορίστηκαν σε ένθερμη συνάντηση στην αίθουσα συνεδρίων του πύργου Άνθιμος Γαζής της ΔΔΕ Μαγνησίας. Συμμετείχαν εκ μέρους της ΔΔΕ Μαγνησίας Δρ Σωκράτης Σαβελίδης, Διευθυντής ΔΔΕ Μαγνησίας, Ρηγώ Φασουράκη, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Άννα Σδρούλια και Βασίλειος Στουρνάρας, Υπεύθυνοι Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Από το Δ.Π.Μ.Σ συμμετείχαν η καθηγήτρια Ματσιώρη Στεριανή, Καθηγήτρια Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Διευθύντρια του Δ.Π.ΜΣ. «Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον», Δρ Σοφοκλής Δρίτσας, Μέλος Ε.ΔΙ.Π., Βαθμίδα Α΄, Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Οργανωτικός Υπεύθυνος του Δ.Π.Μ.Σ. «Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ