Συνελήφθη για δολοφονία ο σύζυγος της πλουσιότερης γυναίκας της Ρωσίας, μετά την φονική ανταλλαγή πυρών

by admin
1 views

Ο Βλαντισλάβ Μπακαλτσούκ, ο εν διαστάσει σύζυγος της πλουσιότερης γυναίκας της Ρωσίας, συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία της διάπραξης φόνου, δήλωσαν οι δικηγόροι του, μετά τη φονική ανταλλαγή πυροβολισμών που έγινε χθες στα γραφεία του μεγαλύτερου διαδικτυακού λιανοπωλητή της Ρωσίας στη Μόσχα.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από πυροβολισμούς, σε απόσταση λίγων τετραγώνων από το Κρεμλίνο, στα γραφεία της Wildberries, καθώς η διαμάχη για το μέλλον της εταιρείας πήρε βίαιη τροπή. Επτά άλλοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.

Ο Βλαντισλάβ και η σύζυγός του Τατιάνα Μπακαλτσούκ, οι οποίοι έχουν επτά παιδιά, κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου τον Ιούλιο και ενεπλάκησαν σε μια λυπηρή και δημόσια διαμάχη από τότε που η εταιρεία Wildberries ανακοίνωσε τα σχέδιά της να συγχωνευθεί με την τον όμιλο υπαίθριας διαφήμισης Russ Group τον Ιούνιο.

Η Τατιάνα Μπακαλτσούκ κατέχει το 99% της εταιρείας Wildberries και ο σύζυγός της Βαντισλάβ Μπακαλτσούκ κατέχει το 1%.

Η Τατιάνα ίδρυσε την εταιρεία Wildberries το 2004, η οποία θεωρήθηκε η απάντηση της Ρωσίας στο Amazon, και την ανέπτυξε από έναν διαδικτυακό μεταπωλητή ρούχων σε μια μεγάλη διαδικτυακή αγορά για όλα τα είδη αγαθών.

Η Wildberries, έχει παρουσία σε πολλές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και ισχυρίζεται ότι διαχειρίζεται περισσότερες από 10 εκατομμύρια παραγγελίες την ημέρα. Η Τατιάνα Μπακαλτσούκ, 48 ετών, έχει περιουσία που υπολογίζεται από το Forbes σε 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια (7,08 δισεκατομμύρια ευρώ).

Και τα δύο μέρη κατηγόρησαν το ένα το άλλο για τους χθεσινούς πυροβολισμούς.

Ο Βλαντισλάβ είπε ότι είχε φτάσει στα γραφεία της εταιρείας για μια προκαθορισμένη συνάντηση και ότι οι πρώτοι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από το προσωπικό του γραφείου. Η Τατιάνα είπε ότι ο Βλαντισλάβ και οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να καταλάβουν το γραφείο και ότι δεν είχε προγραμματιστεί καμία συνάντηση.

Οι δικηγόροι του Βλαντισλάβ δήλωσαν ότι συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο και απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού, κάτι που, όπως είπαν, αποτελεί «κατάφωρη και πρωτοφανή παραβίαση» των δικαιωμάτων του πελάτη τους.

Η επιχειρηματική διαμάχη επικεντρώνεται γύρω από τη συγχώνευση που δημιούργησε την RVB, μια νέα εταιρεία με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ρόμπερτ Μιρζογιάν, η οποία μείωσε το συνολικό μερίδιο της Τατιάνα σε περίπου 65% στην RVB από 99% στην Wildberries.

Ο Βλαντισλάβ είχε δηλώσει τότε ότι η σύζυγός του «χειραγωγείται». Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμαζάν Καντίροφ, ο οποίος παρενέβη για να υποστηρίξει τον Βλαντισλάβ, χαρακτήρισε τη συγχώνευση «αρπαγή περιουσιακών στοιχείων».

Η Τατιάνα απέρριψε και τους δύο αυτούς ισχυρισμούς. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η συγχώνευση έχει κερδίσει την υποστήριξη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά δεν θα παρέμβει στην πρόοδό της.

Σε ένα δακρύβρεχτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram νωρίς σήμερα, η Τατιάνα λέει : «Βλαντισλάβ, τι κάνεις; Πώς θα κοιτάξεις στα μάτια τους γονείς σου και τα παιδιά μας; Πώς μπόρεσες να φέρεις την κατάσταση σε τέτοιο παραλογισμό;».

Η υπόθεση παραπέμπει στη δεκαετία του 1990, όταν οι θανάσιμες εταιρικές μάχες ήταν σύνηθες φαινόμενο, καθώς τεράστιες εκτάσεις ιδιοκτησίας αναδιανεμήθηκαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ