Συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου

by admin
2 views

Με ενός λεπτού σιγή ξεκίνησε σήμερα, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου στην μνήμη του πρώην αντιδημάρχου, Τάσου Μπατζιάκα και του συνεργάτη του δημάρχου, Αλέξανδρου Παπαδόπουλου που έφυγαν από την ζωή την περασμένη εβδομάδα. Από την συνεδρίαση απουσίαζε μάλιστα, ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να παραστεί στη νεκρώσιμη τελετή για τον συνεργάτη του, στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Η συνεδρίαση αφορούσε στην λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου και ξεκίνησε και πάλι στις 12:30 το μεσημέρι παρά τις αντιδράσεις που έχουν εκφράσει σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για την ώρα, καθότι δεν διευκολύνει πολλούς να συμμετάσχουν.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Αργύρη Κοπάνα πως τα έργα αποχέτευσης Χρυσή Ακτή Παναγίας – Βελανιδιά, Μάραθου Κριθαριάς και Πλατανίδια – Μαλάκι θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, αφού προηγουμένως είχαν απενταχθεί λόγω προσφυγής που κατέθεσαν οι εργολάβοι, με αποτέλεσμα να χαθεί η σχετική προθεσμία.

Εξάλλου, σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Ερασμίας Καλαφάτη σχετικά με την πυροπροστασία και τον καθαρισμό φρεατίων, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Απόστολος Μαλαματίνης απάντησε πως, όσον αφορά τον καθαρισμό ιδιωτικών εκτάσεων τα πράγματα είναι καλύτερα φέτος, υπό τον φόβο και της επιβολής προστίμων που προβλέπονται. Όσον αφορά στις δημοτικές εκτάσεις, έγινε καθαρισμός χόρτων σε έκταση 550 στρεμμάτων, ενώ από τις αρχές Ιουνίου ήδη, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κρουνών και αντικαταστάθηκαν αυτοί που δεν ήταν πλήρως λειτουργικοί.

Αναφορικά με τα φρεάτια, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ, το Α’ τρίμηνο του 2024 έγινε καθαρισμός 1000 φρεατίων απορροής, ενώ προγραμματίζεται η επέκταση του δικτύου ομβρίων στη Νεάπολη, καθώς και παρεμβάσεις στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, στο Παλιό Λιμεναρχείο κλπ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ