Συγκλονίζει τη Γαλλία η κόλαση που βίωνε η 72χρονη Ζιζέλ: Το προφίλ των βιαστών της – Πώς την νάρκωνε ο σύζυγός της

by admin
2 views

Υπάρχουν υποθέσεις που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους. Μία από αυτές ξετυλίγεται σε δικαστική αίθουσα της Γαλλίας. Στο εδώλιο κάθεται 70χρονος που επί μία δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και «ψάρευε» με κάθε μέσο άνδρες για να τη βιάζουν. Ο ίδιος ήταν παρών, βιντεοσκοπούσε και τραβούσε φωτογραφίες.

Στη Γαλλία, η σκοτεινή υπόθεση του συνταξιούχου, που προσκαλούσε διάφορους άνδρες από το διαδίκτυο να βιάζουν τη σύζυγό του επι δεκαετία, έφθασε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Εκτός από τον ίδιο τον «εγκέφαλο» του εγκλήματος, στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται και 51 εκ των συνολικά 72 βιαστών.

Η ντροπή πρέπει να αλλάξει πλευρά, δήλωσε ο δικηγόρος της 72χρονης πλέον Ζιζέλ Πελικό, στο δικαστήριο της Αβινιόν, απηχώντας την επιθυμία της πελάτισσάς του, η εκδίκαση να γίνει δημόσια και όχι κεκλεισμένων των θυρών, ώστε ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα νάρκωσης και βιασμού.

«Αυτή (η συμμετοχή σε μια ανοιχτή δίκη) είναι επίσης ένας τρόπος για να πει ότι μπορεί κανείς να ξεπεράσει αυτήν την πρόκληση, παρόλο που είναι μόνο η αρχή σήμερα, ότι αυτό πρέπει να γίνει γνωστό και ότι η ντροπή πρέπει να αλλάξει πλευρά» ανέφερε ο συνήγορος της 72χρονης, Στεφάν Μπαμπονό.

Συγκλονίζει τη Γαλλία η κόλαση που βίωνε η 72χρονη Ζιζέλ: Το προφίλ των βιαστών της – Πώς την νάρκωνε ο σύζυγός της
(Photo by Christophe SIMON / AFP)

Πώς συνελήφθη ο «εγκέφαλος»

Πριν 4 χρόνια, ο Ντομινίκ Πελικό συνελήφθη από αστυνομικούς σε ένα σούπερ μάρκετ να βιντεοσκοπεί κάτω από τη φούστα γυναικών. Σε περαιτέρω έρευνα ανακάλυψαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο όπου εικονιζόταν η σύζυγός του, ναρκωμένη και αναίσθητη, να βιάζεται από αγνώστους. Οι βιασμοί διήρκησαν 10 χρόνια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Οι βιαστές της προέρχονται από όλες τις επαγγελματικές τάξεις, πυροσβέστες, χτίστες, κηπουροί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι και σήμερα είναι 23-76 ετών.

Η συνήγορος υπεράσπισης του Ντομινίκ Πελικό, Μπεατρίς Ζαβαρό τόνισε: «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είχε μια σκληρή ζωή, ο οποίος, παρ’ όλα αυτά, συνέχισε να ζει, έκανε οικογένεια και, κάποια στιγμή, κάτι έγινε μέσα του, όταν συνταξιοδοτήθηκε. Υποθέτω, οι μέρες του δεν ήταν τόσο γεμάτες και τα γεγονότα της παιδικής του ηλικίας ξαναβγήκαν στην επιφάνεια».

Συγκλονίζει τη Γαλλία η κόλαση που βίωνε η 72χρονη Ζιζέλ: Το προφίλ των βιαστών της – Πώς την νάρκωνε ο σύζυγός τηςΣυγκλονίζει τη Γαλλία η κόλαση που βίωνε η 72χρονη Ζιζέλ: Το προφίλ των βιαστών της – Πώς την νάρκωνε ο σύζυγός της
(Photo by Christophe SIMON / AFP)

Έχουν τρία παιδιά, τα οποία παρέστησαν στη δίκη και βίωσαν εξαιρετικά οδυνηρά τις αποκαλύψεις. Η κόρη Καρολίν, δημιούργησε την οργάνωση «Δεν κοιμάμαι! Σταματήστε τη χημική υποταγή». Φεμινιστικες οργανώσεις στάθηκαν στο πλευρό της μητέρας της. «Βιαστές, σας βλέπουμε! Θύματα, σας πιστεύουμε!».

Η δίκη πρόκειται να διαρκέσει 4 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ