Στ. Τσίτσουλα – Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας: «Χειροκίνητες» οι δολιοφθορές στους Ολυμπιακούς – Το μεγάλο στοίχημα για τη Γαλλία

by admin
2 views

Η Στέλλα Τσίτσουλα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, τοποθετείται στην εκπομπή Newsroom σχετικά με το περιστατικό καταστροφής δικτύου οπτικών ινών εν μέσω περιόδου διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για μια δολιοφθορά, όπως είπε και ο επικεφαλής του επιστημονικού φορέα αντίστοιχα, η οποία αφορά το κόψιμο των καλωδίων στις οπτικές ίνες. Οπότε δεν μιλάμε για ένα ψηφιακό χτύπημα, για κάποια κυβερνοεπίθεση». Τονίζει ακόμα ότι η φυσική ασφάλεια θα πρέπει να λαμβάνεται πιο σοβαρά, όσο και η ψηφιακή θωράκιση: «Όσο προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε μια χώρα και τα συστήματα γίνονται όλο και πιο τεχνολογικά προηγμένα, θα πρέπει να δώσουμε σημασία σε όλου του είδους της ασφάλειας που θα πρέπει να έχουμε ως χώρα. Και το μεγάλο στοίχημα στη Γαλλία αυτή τη στιγμή θα είναι να πάρει το χρυσό μετάλλιο στην ασφάλεια».

Παρότι το ζήτημα της ασφάλειας έχει τεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα «χτυπήματα» επιμένουν στην περιφέρεια και αφορούν σε «χειροκίνητες δολιοφθορές» και όχι ψηφιακές. Η Σ. Τσίτσουλα εξηγεί ότι οι ενέργειες αυτές «σίγουρα είναι πιο απλές από το να γίνει μια επίθεση σε ένα σύστημα ψηφιακό και είναι απλωμένες σε όλη τη χώρα γιατί δεν γίνονται αγώνες μόνο στο Παρίσι, οπότε κοιτάνε να πλήξουν ουσιαστικά τη χώρα περιφερειακά». Τέτοιες πρακτικές είναι αναμενόμενες σε μεγάλες διοργανώσεις και επομένως απαιτούν την σωστή θωράκιση όλων των συστημάτων πριν ακόμη από την έναρξή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ