Στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το αντιντόπινγκ ο ΕΟΚΑΝ

by admin
0 views

Από τον διοικητή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ(ΕΟΚΑΝ), ιατροδικαστή Δρ. Γρηγόρη Λέων και το νομικό σύμβουλο του Οργανισμού Γιώργο Πανουργιά, εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα στη συνάντηση της ομάδας παρακολούθησης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις εκπαιδευτικές διαδικασίες στις πολιτικές αντιντόπινγκ, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Στο επίκεντρο της ατζέντας του Συμβουλίου βρέθηκε η διεθνής στρατηγική για την εκπαίδευση κατά του ντόπινγκ καθώς και η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον παρουσιάστηκαν καινοτόμες μέθοδοι εκπαίδευσης, ενώ συζητήθηκαν και τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Συνέδριου για την Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στις Κάννες.

Ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ, ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων, δήλωσε: «Μέσα από την συλλογική εργασία και την επικοινωνία όλων των Ευρωπαϊκών Εθνικών Οργανισμών αντιντόπινγκ αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες της εκπαίδευσης με όραμα ένα απαλλαγμένο από απαγορευμένες ουσίες αθλητισμό. Ξεχωριστή θέση στην θεματολογία των συναντήσεων μου με τους ευρωπαίους ομολόγους είχε η διαδικασία μέσα από τις οποία η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει την εκπαίδευσή του αντιντόπινγκ. Ως ΕΟΚΑΝ επενδύουμε στην στρατηγική της εκπαίδευσης κατά του ντόπινγκ. Με συνέπεια, επαγγελματισμό και εξωστρέφεια, πραγματοποιούμε ενημερώσεις ,σε συνεργασία με όλους τους φορείς του αθλητισμού συνεχίζοντας να κρατάμε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας στον τομέα της αξιοπιστίας στη μάχη για ένα καθαρό αθλητισμό».//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ