Στο Πεκίνο στις 16-17 Μαΐου ο Β. Πούτιν

by admin
0 views

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα ταξιδέψει στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Πούτιν στην Κίνα, σε λίγο περισσότερο από έξι μήνες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μετά από πρόσκληση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη στην Κίνα στις 16-17 Μαΐου», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Χούα Τσουνγίνγκ.

Αυτή θα είναι η τέταρτη κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη αυτής της εισβολής, η Μόσχα και το Πεκίνο είχαν δηλώσει ότι η φιλία τους είναι «χωρίς όρια» και έκτοτε οι διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις τους έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Η Ρωσία βρήκε στην Κίνα έναν κρίσιμο οικονομικό εταίρο ενόψει της χιονοστιβάδας των δυτικών κυρώσεων που αποφασίστηκαν ως απάντηση στη στρατιωτική της επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Από την πλευρά της, η Κίνα επωφελείται από σημαντικές μειώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου από τη γειτονική χώρα.

Οι κινεζικές αρχές δηλώνουν επίσημα ουδέτερες και ποτέ δεν καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή, προκαλώντας την κριτική της δυτικής κοινότητας.

Πηγή: agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ