Στο μάτι του κυκλώνα Μπόρις και η Ιταλία: Ένας νεκρός και πλημμυρισμένοι δρόμοι (video)

by admin
1 views

Ο κυκλώνας Μπόρις, αφού έπληξε σοβαρά την Κεντρική Ευρώπη, έφθασε στη Μεσόγειο και προκαλεί ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ιταλία. Στην επαρχία Φότζια βρέθηκε η σορός ενός πυροσβέστη ο οποίος παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά κατά τη διάρκεια επιχείρισης. 

Τα μέγιστα ποσά βροχόπτωσης που αναμένονται σήμερα είναι περίπου 110 mm το 24ωρο στο Πέζαρο και έως 90-95 mm στο Ρίμινι, αλλά τοπικά ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη πιο έντονα φαινόμενα, ειδικά στα ορεινά. Οι ειδικοί έχουν δώσει εντολή να εκδοθούν προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ήδη έχουν αναφερθεί πλημμύρες στην κεντρική πόλη της Πεσκάρα, ενώ οι προειδοποιήσεις καιρού της ιταλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας ισχύουν από τη βόρεια ακτή της Εμίλια Ρομάνα, όπου έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμός, μέχρι το νότο όπου 11 περιφέρειες βρίσκονται στο κίτρινο.

Οι προειδοποιήσεις έρχονται καθώς οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει τμήματα της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ρουμανίας και της Αυστρίας αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας τουλάχιστον 21 νεκρούς. Οι αρχές στην Κροατία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία προειδοποιούν επίσης για πλημμύρες τις επόμενες ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ