Στον δρόμο του ΠΑΟΚ η Μπόρατς Μπάνια Λούκα

by admin
1 views

Ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι θα αρχίσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για φέτος στην Τούμπα στις 24 Ιουλίου και πλέον γνωρίζει ποια ομάδα θα βρει στον δρόμο στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Αυτή είναι η Μπόρατς Μπάνια Λούκα, η οποία πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση μέσα στην Αλβανία επί της Εγκνάτια.

H Eγκνάτια κατάφερε να βρει νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα και να φθάσει το συνολικό σκορ των δύο αγώνων σε απόλυτη ισορροπία. Ο Ιμπραχίμογλου ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με τον Τούρκο επιθετικό της αλβανικής ομάδας να κάνει το 1-0 στο 17′. Πάντως, η Μπόρατς Μπάνια Λούκα απάντησε γρήγορα και ξαναπήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση, με τον Λούκιτς να ισοφαρίζει σε 1-1 με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι Βόσνιοι θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ήρθε ο Ντουκουό, ο οποίος έκανε το 2-1 στο 82′, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι. Οι Βόσνιοι ευστόχησαν και στις τέσσερις εκτελέσεις τους και πήραν χωρίς μεγάλο άγχος την πρόκριση, καθώς οι Αλβανοί έβαλαν μόνο ένα πέναλτι στη διαδικασία σε τρεις προσπάθειες.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, όσες ομάδες είχαν καταφέρει να κερδίσουν το πρώτο ματς της σειράς, πήραν και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μόνο το ζευγάρι Πέτροκουμπ – Ορνταμπάσι δεν είχε νικητή και στη δεύτερη αναμέτρηση κέρδισε η ομάδα από την Μολδαβία στην έδρα της και πέρασε στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας διπλασίασε τις νίκες της επί της Στρούγκα και τσέκαρε το εισιτήριο της πρόκρισης. Το σκορ άνοιξε ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος είχε βρει δίχτυα και στο πρώτο παιχνίδι. Στο παιχνίδι πέρασε ως αλλαγή στο 69′ ο Κυριάκος Σαββίδης, ο οποίος αγωνίζεται από την περσινή σεζόν στην ομάδα της Σλοβακίας.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στα παιχνίδια της ημέρας:

Στρούγκα – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-2 (συνολικό σκορ 3-6)
Ντιναμό Μπατούμι – Λουντογκόρετς 1-0 (συνολικό σκορ 2-3)
Ντιφερντάνζ – Κλάκσβικ 0-0 (συνολικό σκορ 0-2)
Πέτροκουμπ – Ορνταμπάσι 1-0 (συνολικό σκορ 1-0)
Λαρν – Ρίγας Σκόλα 0-4 (συνολικό σκορ 0-7)
Εγκνάτια – Μπόρατς Μπάνια Λούκα 2-1 (1-4 πεν.) (συνολικό σκορ 2-2)

Τα ζευγάρια που σχηματίζονται στην επόμενη φάση με τις ομάδες που προκρίθηκαν:

Φλόρα Ταλίν / Τσέλιε – Σλόβαν Μπρατισλάβας
Λουντογκόρετς – Ντιναμό Μινσκ / Πιούνικ
Μάλμε – Κλάκσβικ
ΑΠΟΕΛ – Πέτροκουμπ
Μπόντο Γκλιμτ – Ρίγας Σκόλα
ΠΑΟΚ – Μπόρατς Μπάνια Λούκα

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ