Στη φυλακή 33χρονος για ενδοοικογενειακή βία παρότι η σύζυγος τα “γύρισε” στο δικαστήριο

by admin
1 views

Παρότι ενώπιον των δικαστών η σύζυγος αναίρεσε τα όσα είχε υπογράψει στην γραπτή κατάθεσή της στην αστυνομία, όπου ανέφερε τι υπέστη από τον σύζυγό της, ο 33χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή, πρόκληση σωματικών βλαβών, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή σε ανήλικο και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και οδηγήθηκε στην φυλακή, καθώς η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Η ακροαματική διαδικασία, χθες, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ήταν μάλιστα επεισοδιακή, με την 32χρονη γυναίκα, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον σύζυγό της που λίγες μέρες νωρίτερα είχε καταγγείλει, να διαμαρτύρεται έντονα πλησιάζοντας την έδρα. Και στο άκουσμα της απόφασης λιποθύμησε.

Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία της γυναίκας, το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μπροστά στα παιδιά τους.

Στην προσπάθειά της χθες, να δικαιολογήσει την καταγγελία της, αλλά και τα εμφανή σημάδια χειροδικίας στο πρόσωπό της, η 32χρονη υποστήριξε ότι έπαθε κρίση επιληψίας, με αποτέλεσμα να πέσει από τις σκάλες και να χτυπήσει, ενώ αναίρεσε και τα περί απειλής με όπλο, λέγοντας ότι δεν θυμόταν τι είχε γίνει. Στην ίδια κατεύθυνση, υποστήριξε χθες ότι δεν θυμάται τι κατέθεσε στην αστυνομία, προσθέτοντας ότι στηρίζεται οικονομικά στον κατηγορούμενο και τον έχει ανάγκη.

Η αλλαγή στάση της 32χρονης κατά 180 μοίρες δεν έπεισε, ωστόσο, το δικαστήριο, το οποίο απέδωσε την μεταστροφή αυτή σε καθαρό φόβο απέναντι στον κατηγορούμενο, τον οποίο και καταδίκασε σε 4,5 έτη φυλάκιση και χρηματική ποινή 900 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ