Στη φυλακή ο Φρ. Μπελέρης μέχρι τον Οκτώβριο: «Απόφαση ντροπής» λέει ο γιος του, Πέτρος – Τι αναφέρει η Ελληνίδα Πρέσβης στα Τίρανα

by admin
6 views

Καταδικαστική για τον Φρέντι Μπελέρη είναι η απόφαση επί της έφεσης που εξέδωσε πριν από λόγο το δικαστήριο των Τιράνων. Άφησαν αμετάβλητη την πρωτόδικη απόφαση. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο και υπάρχουν ήδη αντιδράσεις ύστερα από αυτή την απόφαση.

Ο Φρέντι Mπελέρης θα μείνει στη φυλακή μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου. Οι αλβανικές αρχές και η αλβανική δικαιοσύνη τού στερεί το δικαίωμα να παίρνει μέρος στις συσκέψεις και τις συνεδριάσεις που θα γίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα στον Ιούλιο.

Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις αρχικά από τον γιο του κ. Μπελέρη, Πέτρο, που δήλωσε ότι ο γολγοθάς σήμερα επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Πέτρος μίλησε για απόφαση ντροπής και δίκη παρωδία.

Μετά από την ανακοίνωση της απόφασης, σε δήλωση προχώρησε την Ελληνίδα Πρέσβης στα Τίρανα, την κα Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι με τη σημερινή απόφαση ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου από την αλβανική δικαιοσύνη. Δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτήματα για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όπως η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η δυνατότητα να ορκιστεί δήμαρχος, η παρατεταμένη προφυλάκιση και η υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα, ένα έγκλημα που κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τα στοιχεία, οι μάρτυρες, όλα αυτά που κατέθεσαν και έλαβαν γνώση και οι δικαστές αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης, δεν έπεισαν κανέναν ότι έχει συντελεστεί αυτό το αδίκημα.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ