Στη Βηρυτό για έμμεσες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου, Άμος Χοκστάιν 

by admin
0 views

Σήμερα Τρίτη  το πρωί, ο απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ Άμος Χοκστάιν έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού για επίσκεψη κατά την οποία θα συναντηθεί με αρκετούς Λιβανέζους αξιωματούχους.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος ξεκίνησε την περιοδεία του στο Τελ Αβίβ, όπου πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με Ισραηλινούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πριν κατευθυνθεί στη Βηρυτό.

Το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο κ. Νετανιάχου συναντήθηκε, στο γραφείο του στην Ιερουσαλήμ, με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ, Άμος Χοκστάιν.

Σχετικά με την επίσκεψη εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας διευκρίνισε  ότι, ο ειδικός απεσταλμένος βρίσκεται στο Ισραήλ ως μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης Μπάιντεν να συνεχίσει να αποτρέπει την κλιμάκωση κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου», σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι «Times of Israel».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι «η Χεζμπολάχ πραγματοποιεί αυξανόμενες επιθέσεις, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη ενδείξεις ότι διεξάγει πόλεμο πλήρους κλίμακας στο Ισραήλ».

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι «υπάρχει ένα διπλωματικό πλαίσιο που πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ για να αποφευχθεί ένας ευρείας κλίμακας πόλεμος».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ