Στην κόψη του ξυραφιού ο ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

by admin
1 views

Στη διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινά στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να μεταφερθεί η εσωκομματική αντιπαράθεση, με την ομάδα των “87” και τον Παύλο Πολάκη να επιμένουν σε άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη μαραθώνιες διαβουλεύσεις συσκεψεις προκειμένου να καθοριστεί η στάση των 87 ενώ καιί πλευρά του Παύλου Πολάκη. Και η πλευρά των υποστηρικτών της ηγεσίας προετοίμασε τις δικές της κινήσεις προκειμένου να επιδιώξει να κλειδώσει θετικούς για το στέφανο κασσελάκη συσχετισμούς ενόψει τη συνεδρίασης.

Δεν αποκλείεται στη σημερινή συνεδρίαση να υπάρξει αμφισβήτηση και από την πλευρά των 87 και από την πλευρά Πολακη. Ερώτημα αποτελει ακόμη αν οι αμφισβήτηση αυτή θα μετουσιωθεί σε μία ή δύο προτάσεις μομφής στο πρόσωπο του προέδρου. Και φυσικά πώς θα επιλέξει να κινηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης εάν αυτές εκδηλωθούν ή ακόμα και στην εισηγητική ομιλία του. Εάν δηλαδή θα περιμένει να εκδηλωθούν οι αμφισβητιες με πρόταση μομφής οπότε και θα ακολουθήσει ψηφοφορία ή αν θα επιλέξει, είτε γίνει ψηφοφορία επι μίας πρότασης μορφής ειτε οχι, ακόμα και από τη αρχη στην εισηγητική του ομιλία να πάρει πρωτοβουλία και να προτείνει συνεδριακές διαδικασίες που θα αποφασίσουν εάν θα στηθει κάλπη πού θα αφορά στην ηγεσία. Θέτοντας ενδεχομενως ως διακυβευμα στην κρίση των συνέδρων και τις προτάσεις για αλλαγές στο καταστατικο.

Σχετικά με τις προτάσεις για το καταστατικό που κατέθεσε ο κύριος Κασσελάκης, φαίνεται ότι οι περισσότερες, και οι πιο σημαντικές, δεν πέρασαν. Ειδικότερα, η πρόταση για κατάργηση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής συζητείται, αλλά το τελικό όνομα θα αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο.

Ο κύριος Πολάκης παραμένει βασικός παίκτης στην υπόθεση αυτή και αξιοσημείωτο είναι ότι ο κύριος Πολάκης επέλεξε κρητικές μαντινάδες για να σχολιάσει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, είπε: «Εμείς θα το γλεντήσουμε και όπου το βγάλει η βράση. Πρέπει να φτιάξει η δουλειά, αλλιώς θα χαλάσει ο κόσμος. Θέλει πόλεμο τη δεξιά να ρίξει. Δεν θέλει ούτε τσακωμό, ούτε μασκαραλίκι».

Η επόμενη μέρα αναμένεται κρίσιμη για την πορεία του κόμματος, με τις εξελίξεις να κρίνουν τις επόμενες κινήσεις των εμπλεκόμενων πλευρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ