Στα ημιτελικά με ανατροπή οι “οράνιε”

by admin
8 views

O αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά στην αναμέτρηση, ήρθε και η πρώτη ευκαιρία. Ο Ντεπάι πάτησε στην περιοχή και θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από την εστία του Γκιουνόκ. Οι Ολλανδοί πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα, με τον Ντεπάι να κινείται αρκετά γύρω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει συχνά από τα πόδια του, αλλά οι Τούρκοι αμύνονταν αποτελεσματικά. Οι παίκτες του Βιντσέντζο Μοντέλα προσπάθησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να βγουν μπροστά με βαθιές μπαλιές. Σταδιακά κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση, μετά τα πρώτα 25 λεπτά που ανήκαν στους “οράνιε”, οι οποίοι δεν κατάφεραν κάτι, έχοντας μία μαζική άμυνα μπροστά τους. Τελικά, η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία και άνοιξε το σκορ με τον Ακαϊντίν. Ο Γκιουλέρ έκανε το γέμισμα στην περιοχή, με τον αμυντικό που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό να κινείται στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά να κάνει το 1-0 στο 35′. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα σ’ ένα κρίσιμο σημείο και το κράτησαν χωρίς δυσκολία μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με το γκολ του Ακαϊντίν να “χωρίζει” τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα, σ’ ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές αξιόλογες φάσεις.

Στα ημιτελικά με ανατροπή οι “οράνιε”
AP Photo

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κούμαν ήθελε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να αποκτήσει ένα σημείο αναφοράς στην αντίπαλη περιοχή. Γι’ αυτό έβαλε από νωρίς στο παιχνίδι τον Βέχορστ. Ο Ολλανδός επιθετικός έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, καθώς στο 51′ έδωσε μια κεφαλιά-πάσα στον Ντεπάι, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μπροστά από την εστία του Γκιουνόκ. Πέντε λεπτά μετά, η Τουρκία “άγγιξε” το δεύτερο γκολ. Ο Γκιουλέρ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από μακρινή απόσταση και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Φερμπρούχεν. Στο 65′ ο Ολλανδός τερματοφύλακας έκανε μία πολύ σημαντική επέμβαση σε δυνατό σουτ του Γιλντίζ. Έτσι οι “οράνιε” έμειναν “ζωντανοί” στο παιχνίδι και στη συνέχεια τα πάντα άλλαξαν. Στο 70′ οι Ολλανδοί είχαν κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε χαμηλά, η μπάλα γύρισε στον Ντεπάι, ο οποίος έκανε τη σέντρα και με κεφαλιά ο Ντε Φράι ισοφάρισε σε 1-1. Έξι λεπτά μετά, ήρθε η ανατροπή του σκορ. Ο Ντάμφρις έκανε από τα δεξιά το γύρισμα στην περιοχή, η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι, ο Χάκπο μπήκε στη φάση και με παρέμβαση του Μουλντούρ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Γκιουνόκ για το 2-1 στο 76′.

ΓΚΟΛ: 70′ Ντε Φράι, 76′ (αυτ.) Μουλντούρ – 35′ Ακαϊντίν
Κίτρινες: 30′ Σίμονς, 64′ Φαν Ντάικ, 54′ Ακέ, 90’+7′ Βέχορστ – 90’+3′ Τοσούν
Κόκκινη:
Δοκάρι: 56′ Γκιουλέρ
Stats:

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (73′ Φαν ντε Βεν), Σχάουτεν, Σίμονς (87′ Ζίρκζεϊ), Ρέιντερς (73′ Φέερμαν), Μπέρχβαϊν (46′ Βέχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (87′ Φριμπόνγκ).

Τουρκία (Βιντσέντζο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μουλντούρ (82′ Τσελίκ), Ακαϊντίν (82′ Τοσούν), Μπαρντακτσί, Καντιόγλου, Οζτσάν (77′ Γιοκουσλού), Αϊχάν (89′ Κιλισκόι), Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77′ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ.

Στα ημιτελικά με ανατροπή οι “οράνιε”Στα ημιτελικά με ανατροπή οι “οράνιε”
AP Photo

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ