Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Διορθωτική κίνηση για δήλωση του εκπροσώπου περί «δικαιώματος του Ισραήλ να στοχεύει αμάχους»

by admin
1 views

Δήλωση σοκ του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ πυροδότησε εκτεταμένη διαμάχη, η οποία απαιτούσε άμεση απάντηση από το υπουργείο για να διορθώσει το «λάθος».

Ο κ. Μίλερ είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χτες Πέμπτη ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να στοχεύσει αμάχους» και στη συνέχεια   το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διόρθωσε το λάθος, λέγοντας ότι η πρόθεση του Μίλερ ήταν η Χαμάς, όχι πολίτες.

Η αναφορά αυτή έγινε με αφορμή την ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο στην κεντρική Γάζα, το οποίο μετατράπηκε σε καταφύγιο εκτοπισμένων και για το οποίο ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιείται ως «συγκρότημα της Χαμάς». Το χτύπημα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 23 γυναίκες και παιδιά. , σύμφωνα με τοπικούς υγειονομικούς παράγοντες.

Όταν οι δημοσιογράφοι  ρώτησαν τον Μίλερ  για το χτύπημα, ο Μίλερ είπε: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση ότι το σχολείο φιλοξενεί μέλη της Χαμάς και άλλοι μαχητές κρύβονται μέσα, τότε αυτά τα άτομα είναι νόμιμοι στόχοι».

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) δήλωσε χτες  Πέμπτη ότι το Ισραήλ βομβάρδισε «χωρίς προειδοποίηση» ένα σχολείο που συνδέεται με αυτό στη Λωρίδα της Γάζας, όπου είχαν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ