Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές εν όψει της ΕΚΤ

by admin
0 views

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα (4/6) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Οι επενδυτές προσβλέπουν στην επικείμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια την Πέμπτη, αναμένοντας να μειώσει το κόστος χρήματος για πρώτη φορά από το 2019.

Του Παντελή Μάνου

Στο μεταξύ, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Ιζαμπελ Σνάμπελ και ο πρόεδρος της Bundesbank Γιοακίμ Νάγκελ φαίνεται να επιθυμούν να περιμένουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, πριν εξετάσουν μια δεύτερη μείωση, ενώ ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Ρόμπερτ Χόλτσμαν δήλωσε ότι δύο μειώσεις το 2024 μπορεί να είναι αρκετές.

Χρηματιστήρια

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 εμφανίζει απώλειες κατά 0,53%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει πτώση σε ποσοστό 0,27%, στη Μαδρίτη ο κύριος δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,66%, το Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,72% ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,31%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές αξίας περίπου 99 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έ-κλεισε στις 1424,69 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,57%.

Ομόλογα

Μικρές πτωτικές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται καθοδικά κατά 3 μονάδες βάσης, στο 2,55%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί κατά 1 bps στο 3,86%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου κινείται χαμηλότερα κατά 2 μονάδες, στο 3,28% ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει πτώση κατά 1 μονάδα βάσης, στο 3,58%.

Εμπορεύματα – Συνάλλαγμα

Σημαντικές απώλειες παρουσιάζουν, έως αυτή την ώρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει απώλειες κατά 1,90%, στα 72,96 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με αντίστοιχη πτώση 1,81%, βρίσκεται στα $ 77,06.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ, ενώ χάνει έδαφος ένα-ντι της βρετανικής λίρας και του γιεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0861 δολ./ευρώ και με το ιαπωνικό κυμαίνεται στα 154,85 γιεν/δολ.

Πτωτικά κινείται ο χρυσός, με τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου να διαπραγματεύονται στα 2342,10 δολ./ουγκιά. Στην ίδια κατεύθυνση το ασήμι, που κινείται κάτω από τα 30 δολάρια ανά ουγκιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ