Σπουδαία κίνηση με Γκρίφιν ο Πανερυθραϊκός

by admin
1 views

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του Πανερυθραϊκού ΑΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Ζάιον Γκρίφιν, ο οποίος θα αγωνίζεται στην ομάδα μας την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο 24χρονος Αμερικανός φόργουορντ (3-4, 2.01), ο οποίος την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε με την φανέλα του Παπάγου στην Elite League, έρχεται για να ενισχύσει την ομάδα μας εν όψει των υποχρεώσεών της, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας, αποτελώντας άλλον έναν αθλητή που εντάσσεται στον νεανικό κορμό μας.

Ο Ζάιον προέρχεται από την πρώτη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του, ύστερα από τα κολλεγιακά του χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνοντας κατά μέσο όρο στην Elite League 13.2 πόντους και 5.7 ριμπάουντ ανά αγώνα. Νωρίτερα, σπούδασε και αγωνίστηκε στο Iowa State και το Πανεπιστήμιο του Illinois στο Σικάγο, από όπου και αποφοίτησε, ενώ στη σεζόν του Covid είχε βρεθεί και στο Tennessee State.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ο Ζάιον Γκρίφιν ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον οργανισμό του Πανερυθραϊκού, που μου προσφέρει τη δυνατότητα, στις πρώτες μου χρονιές ως επαγγελματίας αθλητής, να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο. Γνωρίζω πολύ καλά, ότι βρίσκομαι σε ένα σύλλογο που γνωρίζει πώς να κάνει καλύτερο έναν αθλητή, δίνοντας την ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες να πετύχουν, και ανυπομονώ να εξελιχθώ μαζί με την ομάδα, καθώς και να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της».

Καλωσορίζουμε τον Ζάιον στη μεγάλη μας οικογένεια και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την φανέλα του Πανερυθραϊκού».//Κ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ