“Σπασμένη στάμνα”: Μία ξεχωριστή κωμωδία της ευρωπαϊκής δραματουργίας για τον τρόπο άσκησης της δικαιοσύνης

by admin
2 views

 “Η Σπασμένη Στάμνα” του Χάινριχ Φον Κλάιστ, είναι μία ξεχωριστή κωμωδία της ευρωπαϊκής δραματουργίας αλλά και του παγκόσμιου ρεπερτορίου, γραμμένη το 1806, διαχρονική και επίκαιρη όσο ποτέ, η οποία παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, στο Θέατρο Κήπου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε η ηθοποιός Τζόυς Ευείδη, πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό κάθε ηλικίας  με σπαρταριστούς χαρακτήρες, απροσδόκητες κωμικές ανατροπές, συνεχείς παρεξηγήσεις και αναπόφευκτες συγκρούσεις που πραγματεύεται τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο ασκείται η δικαιοσύνη από κάποιους λειτουργούς της.

Ο ηθοποιός Αργύρης Αγγέλου, ο οποίος συμμετέχει επίσης στην παράσταση, μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για μία πολύ ζεστή πόλη, με τους ανθρώπους της να τον αντιμετωπίζουν με χαρά κάθε φορά που τον συναντούν.

Οι δύο καλλιτέχνες αναφέρθηκαν ακόμη στη σχέση αγάπης που έχουν με τα ζώα, τα οποία η Τζόυς Ευείδη αποκαλεί “γούνινα παιδάκια”.

Η πλοκή του έργου περιστρέφεται γύρω από μία δίκη σε μια αίθουσα επαρχιακού δικαστηρίου. Ο Αδάμ, ο δικαστής, είναι ο πιο διεφθαρμένους απ’ όλους. Όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, το κεφάλι του είναι χτυπημένο και μελανιασμένο και η περούκα του δικαστή(που μπορεί να αποκαταστήσει κάπως την αξιοπρέπειά του) έχει χαθεί. Η αδιανόητη εμφάνισή του, δεν είναι, ωστόσο, άσχετη με την υπόθεση και τα γεγονότα που θα διερευνηθούν στη δίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ