Σπαλέτι: «Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να πάμε καλά»

by admin
2 views

Ο 36χρονος αμυντικός της Ίντερ αποσύρθηκε από την προεπιλογή των 30 παικτών την Πέμπτη (30/5) με πόνους στη βουβωνική χώρα. «Αν αρχίσουμε να δημιουργούμε προβλήματα σχετικά με το ποιος λείπει, τότε ξεκινάμε άσχημα», τόνισε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σε συνέντευξη Τύπου στην ιταλική βάση Coverciano στη Φλωρεντία. «Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να πάμε καλά».

Ο Σπαλέτι θα πρέπει να μειώσει την προεπιλογή ομάδα σε 26 παίκτες έως τις 7 Ιουνίου, όμως όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου «…δεν σημαίνει ότι επειδή ο Ατσέρμπι μένει εκτός, πρέπει απαραίτητα να αποκλείσουμε έναν μέσο ή έναν επιθετικό. Έχουμε πολλές αμυντικές επιλογές, οπότε οι αποκλεισμοί μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε θέση».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της “Σκουάντρα Ατζούρα” υπερασπίστηκε την επιλογή του να επιλέξει τον μέσο της Γιουβέντους, Νικολό Φατζιόλι, ο οποίος επέστρεψε από επτάμηνη ποινή αποκλεισμού για παραβίαση των κανόνων στοιχηματισμού σε αγώνες, καθώς και τον επιθετικό Τζιανλούκα Σκαμάκα, παρότι τον χαρακτήρισε… τεμπέλη.

Ο Φατζιόλι, ο οποίος έχει κάνει μόλις μία εμφάνιση με την Εθνική Ιταλίας, επέστρεψε στους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς τιμωρημένος. «Ο Φατζιόλι έχει ποιότητα, δημιουργικότητα και ταλέντο. Αν κοιτάξετε τις… αμαρτίες του, νομίζω ότι του αξίζει λίγη κατανόηση. Δεν πόνταρε στα δικά του παιχνίδια, αλλά βρέθηκε σε μία δύσκολη στιγμή και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε αυτόν τον πειρασμό».

Ο Σκαμάκα απ’ την πλευρά του έχασε τα φιλικά παιχνίδια τον Μάρτιο, όταν ο Σπαλέτι παραπονέθηκε για παίκτες που έμειναν ξύπνιοι μέχρι τις τέσσερις το πρωί παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.

Έκτοτε, ο επιθετικός της Αταλάντα έδειξε βελτίωση στη φόρμα του, βοηθώντας την ομάδα του Γκασπερίνι να κερδίσει το Europa League, καθώς σκόραρε δύο φορές εναντίον της Λίβερπουλ στο “Anfield” στους προημιτελικούς, ενώ πέτυχε έξι γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια πρωταθλήματος της σεζόν.

«Δεν μου άρεσε ο Σκαμάκα από ορισμένες απόψεις και γι’ αυτό τον άφησα εκτός τον Μάρτιο. Αν δεν δώσεις περισσότερα από τον καλύτερό σου εαυτό, γίνεται δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον πιο δυνατό. Στη συνέχεια έδειξε αφοσίωση στους στόχους, μεγαλύτερη συνέπεια από άλλες περιπτώσεις και η Αταλάντα ωφελήθηκε επίσης πολύ από τη νέα του στάση.

Τον είχα καλέσει τις προηγούμενες φορές γιατί έχει λίγο… από όλα, ακόμα κι αν είναι λίγο τεμπέλης. Πρέπει να το χάσει αυτό, αλλά ίσως το έχει ήδη». Από εκεί και πέρα, ο Σπαλέτι επιβεβαίωσε ως αρχηγό τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και αποκάλυψε τι είχε πει στους παίκτες του όταν συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά.

«Είπα στην ομάδα σήμερα το πρωί ότι έπρεπε να είμαστε ξεκάθαροι για ένα πράγμα. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές σε όλους ότι είμαστε περήφανοι που φοράμε τη φανέλα των ατζούρι, γιατί είναι η φανέλα στην οποία αναγνωρίζεται μια ολόκληρη χώρα».

Η Ιταλία, που έχει κληρωθεί με Ισπανία, Κροατία και Αλβανία στον Β’ όμιλο του EURO 2024, θα παίξει με την Τουρκία σε φιλικό την Τρίτη (4/6) και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στις 9 Ιουνίου.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ