Σουδάν: Σφοδρά πυρά κοντά στο Χαρτούμ μεταξύ παραστρατιωτικών και τακτικού στρατού

by admin
0 views

Φιλοδημοκρατικοί ακτιβιστές στο Σουδάν έκαναν λόγο για περίπου 40 νεκρούς σε «σφοδρά πυρά» που εξαπολύθηκαν χθες από παραστρατιωτικούς σε συνοικίες του Ομντούρμαν, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας Χαρτούμ.

«Έως τώρα, ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται σε 40 αμάχους, και υπάρχουν πάνω από 50 τραυματίες, ορισμένοι σοβαρά», ανέφερε σε ανακοίνωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Επιτροπή Αντίστασης Καράρι, αποδίδοντας τα πλήγματα πυροβολικού στις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/RSF).

«Δεν υπάρχει ακόμα ακριβής απολογισμός των θυμάτων στο Ομντούρμαν», προσθέτει η οργάνωση.

«Οι περισσότεροι νεκροί έφθασαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο αλ-Νάο, οι άλλοι σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή ήδη έχουν ταφεί από τις οικογένειές τους», πρόσθεσε η οργάνωση.

Οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης, που μάχονται κατά του τακτικού στρατού του Σουδάν από τον Απρίλιο του 2023, κατηγορούνται επίσης από φιλοδημοκρατικούς ακτιβιστές ότι την Τετάρτη εξαπέλυσαν αιματηρή επίθεση κατά χωριού στο κεντρικό Σουδάν. Περίπου 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 35 παιδιά, σκοτώθηκαν στο χωριό Γουάντ Αλνούρα, στην πολιτεία αλ-Τζαζίρα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «καταδίκασε σθενερά» την επίθεση αυτή, όπως ανάφερε χθες σε ανακοίνωση εκπρόσωπός του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ