Σολτς: Ο Όρμπαν στη Μόσχα δεν εκπροσωπεί την ΕΕ

by admin
6 views

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βίκτορ Όρμπαν στην επίσκεψή του στη Μόσχα δεν εκπροσωπεί την ΕΕ. «Το Συμβούλιο της ΕΕ εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό του, Σαρλ Μισέλ», σημείωσε ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο.

Βερολίνο – Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Ερωτηθείς, εάν είχε συζητηθεί εντός της ΕΕ η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας που ασκεί το τρέχον εξάμηνο την Προεδρεία στην ΕΕ, ο Σολτς απάντησε αρνητικά – δεν είχε ενημέρωση για την επίσκεψη του Όρμπαν στη Ρωσία. «Εικάζω, ότι υπέθεσε πως δεν έπρεπε να ενημερώσει», είπε δηκτικά ο Σολτς. Ο Όρμπαν «επισκέπτεται τον Πούτιν ως πρωθυπουργός της Ουγγαρίας» διευκρίνισε ο καγκελάριος σε ανάρτηση στην πλατφόρμα «Χ».

Ο Όρμπαν είναι ο μόνος ηγέτης της ΕΕ που επισκέπτεται τη Μόσχα και τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο γερμανός καγκελάριος επανέλαβε στη συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο ότι η ΕΕ συμφώνησε εσχάτως σε ένα πακέτο δεκάδων δισεκατομμυρίων βοήθειας στην Ουκρανία και υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει σταθερά την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ