Σκηνικό πόλωσης και εσωκομματικών τριβών στον ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η Κ.Ο του κόμματος

by admin
2 views

Το κάλεσμα Κασσελάκη για να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη των εκατέρωθεν ομάδων να αλληλοκατηγορούνται για την τοξικότητα που επικρατεί, συνθέτει το σκηνικό στο κόμμα και αναμένεται να αποτυπωθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Σε συνθήκες κανονικότητας η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος θα ήταν μία συνήθης διαδικασία, ενόψει της έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου και αυτός είναι ο λόγος της σύγκλισής της σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, εν μέσω εντονότατων αντιπαραθέσεων και επιθέσεων και με μία τουλάχιστον πρόταση μομφής να θεωρείται πιθανόν να κατατεθεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το πρώτο σαββατοκύριακου του Σεπτεμβρίου, η συνεδρίαση αυτή της ΚΟ αναμένεται να είναι τουλάχιστον ενδεικτική των προθέσεων του Στέφανου Κασσελάκη.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος ενδεχομένως θα παρέμβει διαδικτυακά από τα Χανιά όπου βρίσκεται.

Χθες, σε συνάντηση που είχε με μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Χανίων που – να θυμίσουμε είχαν ζητήσει την αποκατάσταση του Παύλου Πολάκη μετά την απομάκρυνσή του από την ΚΟ – ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα και να γεφυρώσει χάσματα, ενώ παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τις μητέρες των τριών θυμάτων στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η τέταρτη επιβαίνουσα και έκανε λόγο για πολιτειακές ευθύνες αλλά και ευθύνες της εργοδοσίας και τόνισε ότι οι εσωκομματικές διαφωνίες είναι ανούσιες μπροστά σε αυτό που διακυβεύεται στην χώρα.

Στο μεταξύ, νέος κύκλος αντιπαράθεσης ενδέχεται να ανοίξει με αφορμή την αντικατάσταση του Όθωνα Ηλιόπουλου στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, όπου πρώτη επιλαχούσα είναι η πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Με ανακοίνωσή τους οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό ζητούν την έδρα να λάβει ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να συνεχιστεί όπως αναφέρουν η εκπροσώπησή τους στο κοινοβούλιο.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Λοτσοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ