Σε ρυθμούς εκλογών το ΠΑΣΟΚ – Οι υποψήφιοι παίρνουν «θέση μάχης»

by admin
1 views

Στο ΠΑΣΟΚ, λιγότερο από δυόμιση εβδομάδες μένουν μέχρι τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία εντείνουν τη δραστηριότητά τους. Την πρώτη μεγάλη μάχη θα τη δώσουν στο ντιμπέιτ που θα γίνει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 24 Σεπτεμβρίου. Σήμερα οριστικοποιήθηκαν οι όροι διεξαγωγής του ντιμπέιτ των 6 διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην συνάντηση των εκπροσώπων τους με την διοίκηση και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, οι υποψήφιοι θα τοποθετηθούν σε έξι θεματικές ενότητες. Συμφωνήθηκε εκτός από τις ερωτήσεις των Γιώργου Κουβαρά και Απόστολου Μαγγηριάδη, πέντε φορές στην διάρκεια του ντιμπέιτ να απευθύνουν και ερωτήσεις μεταξύ τους, ενώ κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα για έξι follow up ερωτήσεις.(διαφάνεια)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος, Νίκος Ανδρουλάκης ασκεί κριτική με αιχμές για τα στελέχη που προσπάθησαν να απαξιώσουν την προσπάθεια που έγινε ώστε να ισχυροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σύστημα. Μιλώντας στην εκπομπή στο ΚΕΝΤΡΟ του ΕΡΤΝews και τον Γιώργο Κουβαρά κάλεσε τους συνυποψηφίους του να αναλάβουν την ηθική δέσμευση ότι θα είναι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Όπως ανέφερε: «δεν μπορεί να αγωνιζόμαστε εμείς να πάμε να χτυπήσουμε τον κ. Μητσοτάκη και να μην είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή. Το ΠΑΣΟΚ που κάποτε έπαιζε στα όρια της επιβίωσης και σήμερα επέστρεψε με κόπους και θυσίες δεν θα γίνει παιχνίδι στα χέρια κανενός».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος, που δήλωσε: «Δύο σπίτια που καίγονται δεν τα βάζεις μαζί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις το σπίτι σου, να αλλάξεις ηγεσία, να δώσεις το πρόγραμμά σου».

Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι παίρνουν θέση μάχης και τοποθετούνται για θέματα που αφορούν την κοινωνία.

Η υποψήφια πρόεδρος Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε: «Έφυγαν από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και αντί να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ πήγαν στην αποχή».

Η Άννα Διαμαντοπούλου, υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε: «Ισχυρό Κράτος, υπάρχει ανάγκη στήριξης των πραγματικά αδύναμων , πρώτα τα παιδιά η αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, παιδικοί σταθμοί».

Ο επίσης υποψήφιος πρόεδρος Χάρης Δούκας δήλωσε: «Tα καρτέλ θα κάνουν πάρτυ, η ολιγαρχία θα δημιουργεί υπερκέρδη, η κοινωνία θα είναι σε ομηρία αλλά εμείς θα κάνουμε μικρά βήματα για να μην χαλάσουμε το πάρτυ; Πρέπει να βάλουμε φρένο στην υπερκερδοσκοπία και να συγκρουστούμε με ολιγάρχες».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δήλωσε: «Στόχος τo ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη παράταξη που μπορεί να απειλήσει την ΝΔ ως κόμμα εξουσίας θα δείχνει ότι είναι εναλλακτική πρόταση».

Η κούρσα για την ηγεσία συνεχίζεται με περιοδείες των υποψηφίων σε όλη την χώρα.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ