Σε Μαυριτανία, Γκάμπια και Σενεγάλη ο Π. Σάντσεθ – Επιδιώκει να ενισχύσει τη συνεργασία σε θέματα μετανάστευσης

by admin
2 views

Στη Μαυριτανία , την Γκάμπια και την Σενεγάλη θα μεταβεί ο Πέδρο Σάντσεθ από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου. Με την περιοδεία αυτή επιδιώκει να ενισχύσει τη συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες σε θέματα μετανάστευσης και στην οποία θα συναντηθεί με τους αντίστοιχους προέδρους τους. Με αυτό το επίσημο ταξίδι, ο Σάντσεθ στοχεύει να επαναλάβει τη δέσμευσή του να βοηθήσει τις χώρες προέλευσης και διέλευσης αυτών των μεταναστευτικών ρευμάτων και να ενισχύσει τη συνεργασία, σε ένα πλαίσιο ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης στα Κανάρια Νησιά και τη Θέουτα.

Θα είναι η δεύτερη φορά που ο Σάντσεθ ταξιδεύει στη Μαυριτανία, αφού τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε εκεί μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, και ανακοίνωσαν οικονομική βοήθεια άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Κι αυτό καθώς το 83% των παράτυπων αφίξεων στα Κανάρια Νησιά προέρχονται από την Μαυριτανία.

Παρότι έχει ήδη πραγματοποιήσει στο παρελθόν επίσημη επίσκεψη στη Σενεγάλη θα είναι η πρώτη φορά τώρα που θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της χώρας Bassirou Diomaye Faye. Για πρώτη φορά θα βρεθεί στην Γκάμπια, τη μικρότερη χώρα της Δυτικής Αφρικής και στην πρωτεύουσα της οποίας, την Μπαντζούλ, θα συναντηθεί με τον πρόεδρό της, Άνταμα Μπάροου.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου ουσιαστικά δεν υπάρχει κυβερνητική και κοινοβουλευτική δραστηριότητα λόγω θερινών διακοπών εκτός από την συγκεκριμένη περιοδεία που είχε καθοριστεί πριν το καλοκαίρι.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ