Σε αβέβαιο περιβάλλον οι κινήσεις των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές

by admin
7 views

Μικτές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα 23/7 οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς αναβαθμίστηκε ως κριτήριο επενδυτικών κινήσεων ο πολιτικός παράγοντας λόγω των γνωστών εξελίξεων στις ΗΠΑ με την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την διεκδίκηση της προεδρίας στις εκλογές του Νοεμβρίου. Παράλληλα, οι εμπλεκόμενοι στις αγορές αναμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα από αρκετές εταιρίες, όπως των Givaudan, Thales, Alstom, Norsk Hydro, AkzoNobel, Banco de Sabadell, Randstad, Enagas και LVMH.

Του Παντελή Μάνου

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Σο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο εμφανίζει άνοδο κατά 0,83%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης παρουσιάζει πτώση σε ποσοστό 0,15%, στη Μαδρίτη ο κύριος δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,32%, το Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,77% ενώ στο Λονδίνο ο σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,19%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές αξίας περίπου75εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έ-κλεισε στις 1480,23μον παρουσιάζοντας οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,15%.

ΟΜΟΛΟΓΑ

Πτωτικές εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται πτωτικά κατά 4 μονάδες βάσης, στο 2,45%. Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου υποχωρεί μό-λις κατά 3 μονάδες βάσης, στο 3,11%. Επίσης, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται χαμηλότερα κατά 2 bps στο 3,74%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης, στο 3,22%, όπως και της Πορτογαλίας που κυμαίνεται στο 3,04%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει πτώση κατά 2 μονάδες βάσης, στο 3,40%.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Σε πτωτική πορεία βρίσκοναι, έως αυτή την ώρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει απώλειες κατά 0,98%, στα 77,63 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με αντίστοιχη πτώση 0,87%, βρίσκεται στα $ 81,68.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει αξιοσημείωτες μεταβολές έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γιεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται στο 1,0853 δολ./ευρώ ενώ με το ιαπωνικό υποχωρεί στα 156,10 γιεν/δολ.

Διατηρεί τη «λάμψη» του και σήμερα ο χρυσός, με τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου να διαπραγματεύονται στα 2456,30 δολ./ουγκιά. Στον αντίποδα, πτωτικά κινείται το ασήμι, που υποχωρεί κάτω από τα 30 δολάρια ανά ουγκιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ