«Σείεται» ξανά η Βηρυτός – Νέα επιδρομή επιβεβαιώνει το Ισραήλ

by admin
1 views

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε το απόγευμα νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον ΟΗΕ. Ο ισραηλινός στρατός «πλήττει αυτή τη στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο στρατός.

Έκκληση στον ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός «πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη» έκανε ο Υπουργός εξωτερικών του Λιβάνου, την ώρα που ισραηλινές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα βόρεια σύνορα με το Ισραήλ, όπως κατέγραψε η κάμερα του ΕΡΤNews. «Προετοιμαζόμαστε από κοινού με τη Βόρεια Διοίκηση για μια χερσαία επιχείρηση», τόνισε ο επικεφαλής της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, την ώρα που Ουάσινγκτον και Παρίσι εκφράζουν δυσφορία για το «ναυάγιο» στο οποίο οδηγεί το σχέδιο εκεχειρίας είκοσι μίας ημερών η ισραηλινή στάση.

«Η πρόταση βασίστηκε σε προσεκτικές διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή του Ισραήλ. Δεν θα προχωρούσαμε αν πιστεύαμε ότι δε θα γίνει δεκτή με σοβαρότητα. Τι προκάλεσε τα σχόλια του Νετανιάχου; Μόνο αυτός μπορεί να πει», σχολίασε ενδεικτικά ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι , την ώρα που και ο Εμανουέλ Μακρόν κάνει λόγο για λάθος του Ισραήλ.

Βηρυτός: Οι εκτοπισμένοι έφτασαν το μισό εκατομμύριο

Η απεσταλμένη του ΕΡΤΝews Αλεξία Καλαϊτζή από την ανατολική Βηρυτό μεταδίδει ότι διογκώνεται η ανθρωπιστική κρίση καθώς συρρέουν εκτοπισμένοι από το νότο, οι οποίοι σύμφωνα με το υποργείο Εξωτερικών του Λιβάνου, ανέρχονται σε μισό εκατομμύριο – το 10% του πληθυσμού της χώρας-.

«Βλέπουμε μια μεγάλη δυσκολία στο να ανταποκριθεί στο τεράστιο κύμα εκτοπισμού η εθνική αρχή μια χώρας σε οικονομική κρίση κι εν μέσω capital controls με υπερδανεισμένα νοικοκυριά, είπε η δημοσιογράφος. Η εθνική αρχή ενέργειας του Λιβάνου μίλησε για κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης και η Unicef αναφέρει ότι ήδη δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό 30.000 άνθρωποι, τόνισε η Αλεξία Καλαϊτζή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ