Σάινθ: «Καταλαβαίνω τη Ferrari αλλά ο Χάμιλτον δεν είναι καλύτερος από εμένα»

by admin
1 views

Το μέλλον του Κάρλος Σάινθ δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά ο Ισπανός μπορεί ήδη να περιγράψει μια πρώτη εκτίμηση της εμπειρίας του στη Ferrari, την ομάδα που θα αφήσει για να κάνει χώρο στον Λιούις Χάμιλτον το 2025. Ο αποχαιρετισμός του θα έρθει μετά από τέσσερις σεζόν.

Φτάνοντας το 2021 για να αντικαταστήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο Σάινθ έχει ξεχωρίσει στη Ferrari χάρη στη συνεπή απόδοσή του. Εξαιρετικά αποτελέσματα, αν και ανεπαρκή για να διεκδικήσει και να κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο. Ο Ισπανός, ωστόσο, εξακολουθεί να αισθάνεται ικανοποιημένος: «Η χρονιά ξεκίνησε με περίπλοκο τρόπο μεταξύ της μη ανανέωσής μου και της άφιξης του Χάμιλτον. Στη συνέχεια, η εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας. Ωστόσο, μετά τη νίκη στην Αυστραλία, η σεζόν πήγε αρκετά καλά». Δεν μετανιώνει για τίποτα κοιτάζοντας τη συνολική εμπειρία με την ιταλική ομάδα: «Συμβαίνει όταν συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις τα μέσα για να κερδίσεις ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Διαφορετικά, θα ήταν πιο δύσκολο να δεχτώ ότι δεν εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία. Πράγματι, αναλύοντας τους επιμέρους αγώνες, όταν είχα το μονοθέσιο που κέρδιζε, δεν έκανα κανένα λάθος».

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι η απόφαση της Ferrari να τον αντικαταστήσει για να κάνει χώρο στον Χάμιλτον. Αλλά μετά από αυτή την αλλαγή, αισθάνεται ο Σάινθ κατώτερος από τον Βρετανό; Ο Ισπανός είναι ειλικρινής: «Φυσικά και θα έλεγα όχι. Αλλά νομίζω ότι οποιοσδήποτε άλλος οδηγός θα έλεγε το ίδιο. Νομίζω ότι είμαι η καλύτερη επιλογή για οποιαδήποτε ομάδα της Formula 1, γιατί, αν δεν είχα αυτή τη νοοτροπία, δεν θα ήμουν οδηγός και δεν θα είχα τέτοιο ανταγωνιστικό πνεύμα». Ωστόσο, ο Κάρλος παραδέχεται: «Ωστόσο, φυσικά και καταλαβαίνω την απόφαση της Ferrari, την ευκαιρία να προσλάβει έναν επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για μια ομάδα. Γι’ αυτό, όταν τα ανέλυσα όλα προσεκτικά, δεν αισθάνθηκα άσχημα». Και προσθέτει: «Δεν ξέρω τι να πω, αλλά δεν αισθάνθηκα καλά: “Τελικά δεν θα αντικατασταθώ από έναν οποιοδήποτε οδηγό, αλλά από τον καλύτερο στην ιστορία ή έναν από τους μεγαλύτερους σε αυτό το άθλημα”».

Και τώρα ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Σάινθ, ο οποίος παραμένει επισήμως χωρίς μονοθέσιο για το 2025; Ο Ισπανός δεν κρύβεται: «Η Williams είναι μια ιστορική ομάδα στη F1. Είναι αλήθεια, είναι μία από τις λίγες που μου έχουν απομείνει. Το ίδιο ισχύει και για τη Red Bull και τη Mercedes. Υπάρχουν δύο ή τρεις ομάδες που πρέπει να αξιολογήσουμε. Το μέλλον φαίνεται ακόμα αρκετά αβέβαιο. Έχω αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικές ομάδες κατά τη διάρκεια αυτών των δέκα ετών και έχω καλές αναμνήσεις από κάθε ομάδα. Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να επιστρέψω εκεί αν μου παρουσιαστεί η ευκαιρία. Αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσει η εμπειρία της Ferrari.Πρέπει να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες για να ανέβεις στο βάθρο στους επόμενους αγώνες. Επίσης, επειδή δεν ξέρω αν θα έχω τέτοιες ευκαιρίες του χρόνου».//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ