Ρώμη 2024: Πρεμιέρα με Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη

by admin
0 views

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου αρχίζει την Παρασκευή (7/6) στη Ρώμη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη (12/6). Από τις ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας ξεχωρίζουν αυτές του Μίλτου Τεντόγλου στον προκριματικό του μήκους και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στον τελικό των 20 χλμ. βάδην.

Η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα βρεθεί και πάλι στην γραμμή της εκκίνησης ως η κάτοχος του τίτλου. Αν και αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας της, η Ντρισμπιώτη κατά την προσφιλή της τακτική δεν το βάζει ποτέ κάτω και θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό σε μια ακόμη αγωνιστική πρόκληση.

Φέτος δεν έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις της στα 20 χλμ. βάδην στα οποία και θα αγωνιστεί, ενώ το γεγονός ότι στη Ρώμη έχει αρκετή ζέστη και ο αγώνας θα γίνει απόγευμα, αποτελεί ένα ερωτηματικό για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι δρομείς.

Για την ελληνική αποστολή πάντως τα 20 χλμ. Βάδην είναι το αγώνισμα που έχει τις περισσότερες συμμετοχές, αφού, πέρα από την Ντρισμπιώτη, θα πάρουν μέρος τρεις ακόμη αθλήτριες. Ο λόγος για την Κυριακή Φιλτισάκου, την Χριστίνα Παπαδοπούλου και την Πέννυ Τσινοπούλου.

Στη Ρώμη, ο Μίλτος Τεντόγλου ταξίδεψε για να κατακτήσει το τρίτο του διαδοχικό χρυσό στο διοργάνωση. Και η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν κάποιοι εκτιμούν πως ο Ιταλός Φουρλάνι μπορεί να του κόψει το δρόμο, ο Έλληνας κορυφαίος άλτης του κόσμου είναι το απόλυτο φαβορί.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι το πρωί της Παρασκευής (7/6), στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, θα κληθεί να περάσει τη διαδικασία του προκριματικού. Το όριο των 8,00 μ. είναι απόλυτα στις δυνατότητες του και δε θα αποτελέσει εμπόδιο στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της δουλειάς του.

Αναλυτικά οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στα προκριματικά της 1ης αγωνιστικής ημέρας:

11:03 – προκριματικά σφαιροβολία (Γ) – Αναστασία Ντραγκομίροβα (1ο γκρουπ), Μαρία Μαγκούλια (2ο γκρουπ)
11:26 – προκριματικά 100μ εμποδίων (Γ) – Ελισάβετ Πεσιρίδου (3η σειρά)
11:56 – προκριματικά 110μ εμπόδια (Α) – Κώστας Δουβαλίδης (3η σειρά)
12:10 – προκριματικά τριπλούν (Γ) – Οξάνα Κορένεβα (1ο γκρουπ), Μαρία Πούρτσα (2ο γκρουπ)
13:55 – προκριματικά μήκους (Α) – Μίλτος Τεντόγλου (1ο γκρουπ)
19:35 – ΤΕΛΙΚΟΣ 20χλμ βάδην (Γ) – Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Παναγιώτα Τσινοπούλου
20:55 
– προκριματικά σφαιροβολία (Α) – Τάσος Λατιφλάρι (1ο γκρουπ), Οδυσσέας Μουζενίδης (2ο γκρουπ)
21:30 – προκριματικά ύψος (Γ) – Παναγιώτα Δόση (1ο γκρουπ), Τατιάνα Γκούσιν (2ο γκρουπ)
22:26 – προκριματικά 100μ (Α) – Γιάννης Νυφαντόπουλος (3η σειρά)

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ2.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ