Ρωσία: Στις 8 και 9 Ιουλίου η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι

by admin
2 views

Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi, η χώρα του οποίου διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μόσχα, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία στις 8-9 Ιουλίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο χθες Πέμπτη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ηγέτης του ασιατικού γίγαντα, ο οποίος δεν ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις δυτικές θέσεις σχετικά με την ουκρανική κρίση και τις κυρώσεις που στοχεύουν στη Ρωσία, θα φτάσει στη Μόσχα για να συζητήσει με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων Ρωσίας-Ινδίας, καθώς και η διεθνής ατζέντα», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στη Ρωσία από τότε που η Μόσχα εξαπέλυσε ένοπλη επίθεση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η τελευταία επίσκεψη του Narendra Modi, στη Ρωσία χρονολογείται από το 2019 όταν πήγε στο Βλαδιβοστόκ. Ένα χρόνο πριν, επισκέφτηκε το Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στα νότια της χώρας. Η Ινδία, εταίρος της Ρωσίας, απέφυγε να καταδικάσει ρητά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει τους δεσμούς ασφαλείας της με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ινδία είναι μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), μιας περιφερειακής συμμαχίας που περιλαμβάνει την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν. Ωστόσο, ο Narendra Modi, δεν ήταν παρών στη σύνοδο κορυφής του SCO που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Αστάνα.

Η σχέση μεταξύ Νέου Δελχί και Μόσχας έχει τις ρίζες της στον Ψυχρό Πόλεμο και η Ρωσία ήταν παραδοσιακά ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Ινδίας, αν και το Νέο Δελχί διαφοροποιεί τον εφοδιασμό του, για παράδειγμα αγοράζοντας μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Η κυβέρνηση του Narendra Modi έχει επικριθεί επανειλημμένα για την αγορά εκατοντάδων εκατομμυρίων βαρελιών ρωσικού πετρελαίου από την έναρξη της επίθεσης κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022, παρά τις κυρώσεις της Δύσης κατά της ρωσικής οικονομίας.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ