Ρωσία: Ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ποινής 17ετούς κάθειρξης στον Ανατόλι Μασλόφ

by admin
0 views

Οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές ζήτησαν την επιβολή ποινής 17ετούς κάθειρξης στον 77χρονο ρώσο επιστήμονα Ανατόλι Μασλόφ που κατηγορείται για «διαβίβαση απόρρητων πληροφοριών στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant.

Ο Ανατόλι Μασλόφ δικάζεται για εσχάτη προδοσία σε μία κεκλεισμένων των θυρών δίκη.

Σύμφωνα με την Kommersant, η υπεράσπιση δήλωσε ότι μία ποινή φυλάκισης θα ισοδυναμεί με θανατική ποινή, δεδομένης της ηλικίας του Ανατόλι Μασλόφ και της κακής κατάστασης της υγείας του. Ο ρώσος επιστήμονας υπέστη καρδιακή προσβολή στις αρχές του έτους.

Ο Ανατόλι Μασλόφ συνελήφθη τον Ιούνιο 2022 και είναι ένας από τους τρεις επιστήμονες του ίδιου ινστιτούτου της Σιβηρίας που κατηγορούνται για την παράδοση κρατικών μυστικών.Ολοι εργάζονταν στο πρόγραμμα υπερηχητικής τεχνολογίας της Μόσχας, την έρευνα που περιλαμβάνει την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων που κινούνται με ταχύτητα 10 φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου έχοντας την ικανότητα να διαπεράσουν τα αντιαεροπορικά συστήματα. Και οι τρεις επιστήμονες αρνούνται την ενοχή τους.

Η υπόθεση έγινε γνωστή πέρυσι όταν συνάδελφοί τους δημοσίευσαν ανοικτή επιστολή υποστήριξης και δήλωσαν ότι οι διώξεις απειλούν να καταφέρουν σοβαρό πλήγμα στην ρωσική επιστήμη.

Τον περασμένο μήνα, ο Αλεξάντερ Κουράνοφ, άλλος επιστήμονας που εργαζόταν στο πρόγραμμα υπερηχητικής τεχνολογίας, καταδικάσθηκε για προδοσία και φυλακίσθηκε για επτά χρόνια. Κατηγορήθηκε επίσης για «παράδοση κρατικών μυστικών σε ξένους υπηκόους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ