Ρωσία: Οι αμνηστευμένοι στρατεύσιμοι προκαλούν ανησυχία στην κοινωνία καθώς αυξάνεται η εγκληματικότητα

by admin
2 views

Η αύξηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από κρατούμενους που αμνηστεύτηκαν από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία προκαλεί ανησυχία στη ρωσική κοινωνία, αναφέρει η EFE.

Η δολοφονία ενός 12χρονου κοριτσιού στην περιοχή του Κεμέροβο αποκάλυψε μια τρομερή απειλή. Ένας άνδρας που έχει δικαστεί πολλές φορές, καταδικάστηκε για φόνο, αποφυλακίστηκε για να συμμετάσχει στον πόλεμο και επέστρεψε στην πολιτική ζωή, έχει διαπράξει άλλo ένα  αποτρόπαιο έγκλημα», κατήγγειλε η Ρωσίδα βουλευτής Nina Ostanina στο Telegram.

Το έγκλημα, που συγκλόνισε τη ρωσική κοινωνία, ήρθε στο φως την Τετάρτη, όταν το άψυχο σώμα της ανήλικης βρέθηκε με σημάδια βίαιου θανάτου.

Οι αρχές το απέδωσαν σε έναν πρώην πολεμιστή που είχε στρατολογηθεί στη φυλακή, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 13,5 ετών για τη δολοφονία μιας γυναίκας, αφού δικάστηκε τουλάχιστον έξι φορές για διάφορα εγκλήματα.

Η Nina Ostanina, επικεφαλής της Επιτροπής για την Οικογένεια και την Προστασία του Παιδιού στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου), προειδοποίησε ότι “θα υπάρξουν περισσότερα εγκλήματα όπως αυτό”.

Με την επιστροφή τους από το μέτωπο, αυτοί οι άνθρωποι απέδειξαν ότι δεν είναι έτοιμοι για κοινωνική επανένταξη και αποτελούν απειλή για την κοινωνία“, είπε, καλώντας τις αρχές να “αναλάβουν την ευθύνη για την προστασία των πολιτών από εγκληματίες όπως αυτός ” μέσω «συνεχής παρακολούθησης» και με την υποστήριξη της επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Η επιτροπή επιτάχυνε τις προετοιμασίες για σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση αυτού του θέματος, ανέφερε η επικεφαλής της εν λόγω κοινοβουλευτικής επιτροπής. “Πρέπει να δράσουμε χωρίς καθυστέρηση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθούν τέτοιοι εφιάλτες. Τα παιδιά μας αξίζουν μια ασφαλή ζωή και προστασία από αδίστακτους εγκληματίες”, πρόσθεσε.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τη στρατολόγηση αιχμαλώτων για το μέτωπο, μια πρακτική που προωθήθηκε ευρέως από τη ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Wagner, η Ρωσία κατακλίστηκε  από ένα κύμα εγκλημάτων και αδικημάτων που διαπράχθηκαν από τέτοια άτομα που επέστρεψαν από το πεδίο της μάχης.

Τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το ανεξάρτητο διαδικτυακό μέσο Viorstka, περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βετεράνους πολέμου στην Ουκρανία που στρατολογήθηκαν από φυλακές στη Ρωσία.

Τα θύματα είναι συνήθως μέλη της οικογένειας ή γείτονες, τα εγκλήματα διαπράττονται για οικιακούς λόγους και συχνά σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ