Ριμέικ της κλασικής ερωτικής ταινίας «Εμμανουέλα» ανάβει τα αίματα (Δείτε το τρέιλερ)

by admin
6 views

Ο κλασικός ερωτικός γαλλικός κινηματογράφος ταυτίζεται με ένα όνομα, αυτό της Εμμανουέλας. Η πρωτότυπη ταινία Εμμανουέλα έφερε στο προσκήνιο τη Sylvia Kristel που στις 3 πρώτες ταινίες (και σε μεταγενέστερα βιντεο-ριμέικ) άναψε τα αίματα με τις επιλογές της ηρωίδας της και το κορμί της. Αυτό το ρόλο, εν έτη 2024 θα υποδυθεί η Noémie Merlant που γνωρίσαμε στο «Το πορτρέτο μιας γυναίκας που φλέγεται», είδαμε αργότερα στο «Tár» και από αυτή την εβδομάδα πρωταγωνιστεί στο «Κάθε Πέρυσι και Καλύτερα».

Όπως και η αρχική ταινία, πρόκειται για μια γαλλική ερωτική δραματική ταινία, αυτή τη φορά υπό το πρίσμα της φεμινιστικής ανάγνωσης καθώς τη σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή υπογράφει η Audrey Diwan που πριν τρία χρόνια μας είχε χαρίσει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της νομπελίστα Annie Ernaux με τίτλο «Το Γεγονός». Και αυτή η ταινία της εμπνέεται περισσότερο από το μυθιστόρημα του 1967 (της Emmanuelle Arsan) παρά από τις προηγούμενες κινηματογραφικές αποδόσεις.

Ριμέικ της κλασικής ερωτικής ταινίας «Εμμανουέλα» ανάβει τα αίματα (Δείτε το τρέιλερ)

Η Sylvia Kristel στην πρώτη «Εμμανουέλα» του 1974 είχε δώσει αέναο ερωτισμό στο όνομα αλλά και στην ηρωίδα που υποδύθηκε τόσο μοναδικά, την «Emmanuelle». Οι τουλάχιστον 7 συνέχειες (άλλες επίσημες και άλλες ανεπίσημες), η χρήση του ονόματος ως κράχτης στη soft (και λιγότερο soft) πορνογραφία, οι παρωδίες αλλά και τα Β-Movies είναι η ζωντανή απόδειξη ότι και εκείνη έκανε καλά τη δουλειά της, και η πρωτότυπη ταινία επιτέλεσε το σκοπό της.

Η ταινία «Emmanuelle» που μετράει ήδη 50 χρόνια ζωής, είναι μία από τις πιο κλασικές ερωτικές ταινίες του κινηματογράφου ίσως αποκτήσει μια δεύτερη ζωή καθώς η αναγκαστική ταύτιση της με το νέο remake θα φέρει τις δύο ταινίες σε συγκριτική διάθεση για το πως παρουσιάζεται ο ερωτισμός στην ανδροκρατούμενη γαλλική παραγωγή της δεκαετίας του ’70 σε αντίθεση με την εποχή του #metoo και της πολιτικής ορθότητας που μερικές φορές στηρίζεται σε ποσοστώσεις που ίσως δεν είναι αναγκαίες. Μένει μόνο να δούμε αν η Noémie Merlant θα μπορέσει να βγάλει τον αισθησιασμό που αρμόζει για μια ερωτική ταινία που θα ανταποκρίνεται και στο τότε κριτικά, και στο σήμερα ουσιαστικά.

Η νέα «Emmanuelle», το τρέιλερ της οποίας ακολουθεί σε σύνδεσμο, θα ανοίξει το διαγωνιστικό του 72ου Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Η ταινία θα προβληθεί ως παγκόσμια πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου και στην προβολή θα παρευρεθεί η σκηνοθέτιδα και αρκετοί από τους συντελεστές.

Ριμέικ της κλασικής ερωτικής ταινίας «Εμμανουέλα» ανάβει τα αίματα (Δείτε το τρέιλερ)Ριμέικ της κλασικής ερωτικής ταινίας «Εμμανουέλα» ανάβει τα αίματα (Δείτε το τρέιλερ)

Η Diwan, πέρα από το ότι ήταν η νικήτρια του Χρυσού Λέοντος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με την ταινία «Το γεγονός» ο 2021, προτίθεται να αποτίσει φόρο τιμής στον γυναικείο ερωτισμό όχι από τη βουαγιεριστική οπτική των ανδρών, είχε υποστηρίξει όσο ήταν η ταινία στα στάδια παραγωγής.

Το σενάριο της νέας ταινίας της «Εμμανουέλας», είχε γράψει η σκηνοθέτιδα μαζί με την Rebecca Zlotowski. Η ταινία της θα ακολουθεί τα βήματα μιας γυναίκας που αναζητά έναν χαμένο πόθο. Ταξιδεύοντάς με έναν επιχειρηματία στο Χονγκ Κονγκ, η Εμμανουέλα θα ξεκινήσει μια σειρά ρομαντικών και ερωτικών συναντήσεων, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης με τον Κέι, τον άνδρα που διαφεύγει συνεχώς από αυτήν.

Η Audrey Diwan σκέφτηκε την Emmanuelle ως μια έρευνα για την απόλαυση στην εποχή της γυναικείας ενδυνάμωσης για αυτό και γύρισε την ταινία υπό άκρα μυστικότητα το φθινόπωρο του 2023 στο Χονγκ Κονγκ και το Παρίσι.

Ριμέικ της κλασικής ερωτικής ταινίας «Εμμανουέλα» ανάβει τα αίματα (Δείτε το τρέιλερ)Ριμέικ της κλασικής ερωτικής ταινίας «Εμμανουέλα» ανάβει τα αίματα (Δείτε το τρέιλερ)

Ανάμεσα στους συντελεστές η υποψήφια για Όσκαρ Naomi Watts («Mulholland Drive», «21 Γραμμάρια», «The Impossible»), ο Will Sharpe (από τη σειρά «The White Lotus»), ο Jamie Campbell Bower (από τη σειρά «Stranger Things»).

Η ταινία της θα διανεμηθεί πρώτα στη Γαλλία από την εταιρία Pathé στις 25 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πέντε μέρες μετά την πρεμιέρα στο Σαν Σεμπαστιάν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Emmanuelle» του 2024

Συγκρίνετε τη ματιά με την πρωτότυπη ταινία του 1974

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ