Π. Ρήγας για ΣΥΡΙΖΑ: Η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται με αυτόν τον τρόπο – Ζητάω από όλους να κατέβουν οι τόνοι

by admin
1 views

Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή Νewsroom και τους δημοσιογράφους Μάκη Προβατά και Σταυρούλα Χριστοφιλέα το μέλος της ΠΓ του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορεί να γίνεται με δημόσιες αντιπαραθέσεις, με φυγή από τα όργανα ή να εγκαλούμε οποιονδήποτε». «Είναι ένας πρόεδρος που εκλέχτηκε με συντριπτική και μεγάλη πλειοψηφία ο Στέφανος Κασσελάκης. Από την πρώτη μέρα δεν τον αφήσαμε να λειτουργήσει και να μπορέσει να κάνει ορισμένα πράγματα. Δηλαδή η αμφισβήτηση η μόνιμη ακόμα και λάθη να έχει κάνει, δεν είναι ο τρόπος που γίνεται[…]» δήλωσε.

Όπως είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει πάρα πολλά και αυτή την περίοδο και νομίζω ότι αυτό που δεν τιμά κανέναν μας, δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου, γιατί είμαι μέλος της ηγεσίας του κόμματος από την ίδρυσή του, είναι ότι ενώ η κοινωνία υποφέρει, έχει προβλήματα, δεν μπορεί να δει, παρόλο που υπάρχουν προτάσεις, γιατί αυτό θέλω να σας το επισημάνω.
υπάρχουν σοβαρότατες προτάσεις, αυτές ακυρώνονται γιατί γινόμαστε εμείς μέρος του προβλήματος που αφορά το εσωτερικό μας[…]».

Πρόσθεσε ότι «παράδειγμα να σας πω κύριε Προβατά, είχαμε πολύ συγκροτημένη πρόταση η οποία έτυχε μεγάλης αποδοχής σε ό, τι αφορά την πυροπροστασία. Είχε μέρος από αυτά που είχαμε κάνει την περίοδο της διακυβέρνησης, κάποια τα οποία μετά από την εμπειρία την οποία είχαμε αποκτήσει είχαμε βάλει ως σχέδιο για υλοποίηση. Αυτή η πρόταση εξαφανίστηκε. Γιατί κάποιοι αγαπημένοι πάντα, γιατί δεν εξαιρώ κανέναν σύντροφό μου, δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να κάνεις μια συζήτηση χωρίς πολιτικά επίδικα, χωρίς πολιτικό πλαίσιο και σχέδιο να έρχεσαι, να διαμορφώνεις και να αποχωρείς. Με ενοχλεί πάρα πολύ και με στενοχωρεί[…]».

Σε άλλο σημείο ο κ. Ρήγας είπε «εγώ πέρασα από πολλούς προέδρους. Δεν μου άρεσαν όλοι. Ποτέ δεν ακούσατε ακόμα και με τον πιο αγαπημένο μου γιατί ήταν η περίοδος και της διακυβέρνησης, ο Αλέξης ο Τσίπρας που ήμουνα ο γραμματέας του δεν έχει μάθει ποτέ ή δεν έμαθε κανένας πέρα από τα όργανα αν είχα κάποια διαφωνία σε οποιοδήποτε θέμα. Και είναι σωστό να υπάρχει διαφωνία, αλλιώς δεν μπορείς, σε σιγή νεκροταφείου δε γίνεται.

»Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Από τη μέρα που εκλέχτηκε ο νυν πρόεδρος δεν έχει μείνει μέρα χωρίς να αμφισβητείται δημόσια όμως και δεν μπορεί εκείνη την ημέρα να γίνεται αποχώρηση. Εγώ δεν το έχω ξαναζήσει, μόνο σε πανσπουδαστικά συνέδρια άλλων εποχών αποχωρήσεις. Να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση, γνώμη, καμία αντίρρηση. Δεν μου αρέσει ο Κασσελάκης, κάνει αυτό, μέσα στα όργανα να το συζητήσουμε. Δεν μπορεί να συμβαίνει όμως αυτό το πράγμα[…]».

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα του Τσίπρα ουδείς. Αν ο Αλέξης, ο τέως πρόεδρος του κόμματος, θέλει να πει κάτι, ας το πει. Δεν του κάνει και καλό να τον χρησιμοποιούν» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τη στάση του Παύλου Πολάκη τόνισε «όσοι επιλέγουν να αποχωρούν είναι πρόβλημα στη λειτουργία του κόμματος, από τα όργανα του κόμματος. Δεν προσφέρουν με πρόταση και δεν υπάρχει και πρόταση αυτή την ώρα, πολιτικό επίδικο. Κοιτάξτε έχω διαφωνήσει με τον Παύλο αρκετές φορές και μάλιστα δεν είναι και το δικό μου χαρακτηριστικό του τρόπου που μιλάω[…] Ο Παύλος είναι χρήσιμος απολύτως. Από κει και πέρα το τι επέλεξε και το τι κάνει θα το δούμε. Δεν έχω ακόμα μπροστά δεδομένα».

Ακόμα δήλωσε ότι « δεν θα επιτρέψω ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί στρατηγικά είναι λάθος. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πάντα ισχυρή. Δεν θα διαλύσουμε τον προοδευτικό χώρο, τα ισχυρά του κόμματα. Αυτό αφορά και το ΠΑΣΟΚ[…] ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο καταλύτης για να μπορέσει να διαμορφωθεί μια μεγάλη προοδευτική απάντηση στα προβλήματα».

«Λέω και ζητάω από όλους να κατέβουν οι τόνοι» σημείωσε σε άλλο σημείο.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Ρήγα σε όλο το βίντεο που ακολουθεί

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ