Π. Παππάς στο Πρώτο: Ωρολογιακή βόμβα τα οικονομικά και τα οργανωτικά του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Διαφωνία για τη διαφωνία από τους 87 (audio)

by admin
6 views

Τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό των κομμάτων κλήθηκε να σχολιάσει μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, όπου βρέθηκε καλεσμένος ο Πέτρος Παππάς, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ζητάμε άμεση διαγραφή του κ. Αυγενάκη από την Νέα Δημοκρατία-Απαράδεκτη και αχαρακτήριστη η συμπεριφορά του»

Όπως και δήλωσε αρχικά στον Θάνο Σιαφάκα, αναφορικά με την απαράδεκτη επίθεση του βουλευτή και πρώην υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, προς εργαζόμενο στο «Ελ. Βενιζέλος»  «Θεωρούμε απαράδεκτη την συμπεριφορά, την βιαιοπραγία του Λευτέρη Αυγενάκη έναντι του υπαλλήλου του αεροδρομίου και θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να αποπεμφθεί από την Νέα Δημοκρατία. Να διαγραφεί, καθώς αυτές οι συμπεριφορές το να δικαιολογούνται δείχνει τον δρόμο σε μια κοινωνία βίας, σε μια κοινωνία η οποία διαρκώς κάθε μέρα κατρακυλάει και ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα προς τη ζούγκλα. Ζητάμε λοιπόν, άμεση διαγραφή και θεωρούμε ότι ήδη έχει αργήσει η Νέα Δημοκρατία στο να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη. Είναι απαράδεκτη, αχαρακτήριστη αυτή συμπεριφορά. Και αν ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να δώσει το παράδειγμα του πώς πρέπει κανείς να συμπεριφέρεται σε μια κοινωνία που όπως είπα διαρκώς διολισθαίνει προς την βία, τότε η Νέα Δημοκρατία θα είναι υπόλογη συνολικά».

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του ως ιστορικός ηγέτης, να προασπίσει την αυτονομία και την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτρέποντας έτσι όλους αυτούς που στο όνομά του προβάλλουν διάφορες φαντασιακές καταστάσεις»

Ερωτηθείς έπειτα, να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου του κόμματος, του κ. Στέφανου Κασσελάκη, «η σχέση μου με τον κ. Τσίπρα είναι μόνο πολιτική», ο κ. Παππάς υπογράμμισε «Αυτό το οποίο είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε σχέση γενικότερα με το πώς θεωρεί ότι πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να τοποθετηθεί απέναντι στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του ως ιστορικός ηγέτης, να προασπίσει την αυτονομία και την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ και να αποτρέψει όλους αυτούς που στο όνομά του προβάλλουν διάφορες φαντασιακές καταστάσεις ή μια εχθροπάθεια η οποία υπάρχει εντός του ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς, προφανώς θέλω να πιστεύω ο ίδιος να εγκρίνει αυτές τις συμπεριφορές και σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ να ρευστοποιηθεί, να γίνει μια συνιστώσα μιας θολής κεντροαριστεράς ή του ΠΑΣΟΚ. Τη στιγμή που ο ίδιος είχε γίνει αντικείμενο υπονόμευσης, η προσπάθεια δηλαδή την οποία είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για τη διεύρυνση του χώρου στην Κεντροαριστερά το 2019 υπονομεύτηκε από ανθρώπους οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπαίνουν ξανά από το παράθυρο ως συνομιλητές σε αυτόν τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο οποίος ίσως μια μέρα δημιουργηθεί αν βρούμε το κοινό αφήγημα. Και είναι αυτονόητο ότι πρωταγωνιστούν οι ηγεσίες των κομμάτων στο να χαράξουν τον οδικό χάρτη, αυτόν για το πώς τελικά δύο χώροι μπορούν να βρουν μία κοινή συνισταμένη. Ποιος θα τη χαράξει την κοινή συνισταμένη; Φαντάζομαι ούτε τα εκδοτικά συγκροτήματα-δεν ξέρω αν έχουν και κάποια τέτοια φιλοδοξία-ούτε και εξωθεσμικοί παράγοντες. Ούτε θα περιμένουμε τον Σωτήρα εξ ουρανού (…)».

«Τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τον κρατήσουμε ψηλά και με αυτοπεποίθησηΔεν πετύχαμε και λίγα- Δεν είναι το αίτημα να φύγουν και άλλοι και να διασπαστούμε περισσότερο-Να σταματήσουν να υπονομεύουν τους εαυτούς τους»

Εν συνεχεία της συνομιλίας του ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει «Υπάρχει μια σαφής πρόσκληση και έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε όσους μιλούν εξ ονόματός τους, να σταματήσουν στην πραγματικότητα να υπονομεύουν τους ίδιους τους εαυτούς. Δεν μιλάω για τον Αλέξη Τσίπρα απαραίτητα, αλλά γι’ αυτούς που τέλος πάντων εκμεταλλεύονται το όνομα του Αλέξη Τσίπρα διότι η προσπάθεια είναι κοινή και το καράβι είναι κοινό (…). Διότι, το καράβι το οποίο έχουμε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τον κρατήσουμε ψηλά και με αυτοπεποίθηση. Δεν πετύχαμε και λίγα. Δεν ήταν απαραίτητα μόνο κακό το αποτέλεσμα. Το ότι κερδίσαμε τα νεανικά κοινά ξανά, το ότι κρατηθήκαμε δεύτεροι παρά την τεράστια εσωτερική αμφισβήτηση, τις διασπάσεις, είναι επιτυχίες τις οποίες πρέπει να αναγνωρίσουμε στον εαυτό μας και πρέπει να δούμε πώς θα πορευτούμε στη συνέχεια. Δεν είναι το αίτημα να φύγουν και άλλοι και να διασπαστούμε περισσότερο. Αυτό που χρειάζεται είναι να κατανοήσουν όλοι ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να γίνει από κοινού. Και πρέπει να κατανοήσουν επίσης όλοι ότι πρέπει να αλλάξουμε ριζικά δομές και λειτουργίες».

«Ωρολογιακή βόμβα τα οικονομικά και τα οργανωτικά του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Παππάς, σχετικά με το πώς είναι τα οικονομικά και για το αν θα μπορέσει να εμφανιστεί ξανά το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας «Αυγής» στα περίπτερα, τόνισε χαρακτηριστικά το εξής στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», «Εξ όσων γνωρίζω είναι πολύ δύσκολα τα οικονομικά. Τα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιδότησης και από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει ως κόμμα να μην προβούμε σε τραπεζικό δανεισμό και να στηριχτούμε στις ίδιες μας τις δυνάμεις νομίζω ότι ο εξορθολογισμός στη διαχείριση των μίντιά μας και η στροφή προς τη σύγχρονη τεχνολογία, προς τον ηλεκτρονικό τύπο είναι αναγκαία. Σίγουρα πρώτο μας μέλημα και πρώτη μας αγωνία είναι πάντα οι δουλειές των δημοσιογράφων, το να εξασφαλιστεί η επαγγελματική συνέχεια των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι δουλεύουν. Αυτό είναι μια αδιαπραγμάτευτη συνθήκη. Αλλά από εκεί και πέρα ο εξορθολογισμός νομίζω ότι είναι αναγκαίος, έπρεπε να έχει γίνει. Σκάει μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια του Στέφανου Κασσελάκη αυτή τη στιγμή. Πράγματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και χρόνια, δυστυχώς δεν λύθηκαν και εννοώ τα οικονομικά αλλά και τα οργανωτικά τα οποία δεν εξυπηρετούν τη λειτουργία του κόμματος. Κάποιοι από αυτούς έχουν αποχωρήσει. Στην πραγματικότητα είναι στη Νέα Αριστερά ή αλλού και ακόμη συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να τους απασχολεί. Όλα αυτά νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσουν συνολικά το κόμμα και έτσι μόνο θα πάμε μπροστά».

«Διαφωνία για τη διαφωνία από τους 87»

Τέλος, όσον αφορά το κείμενο των 87 βουλευτών, ο κ. Πέτρος Παππάς το χαρακτήρισε άστοχο, άκυρο και ότι δεν λέει κάτι. «Είναι διαφωνία για τη διαφωνία. Δεν βλέπω κάποια διάσπαση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ