Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς διαβούλευση και ενημέρωση η επίθεση στο Κουρσκ – Νέες αντιδράσεις από Ουάσιγκτον και Βερολίνο

by admin
1 views

Η γερμανική κυβέρνηση δεν ενημερώθηκε εκ των προτέρων για τις λεπτομέρειες της εισβολής που εξαπέλυσε η Ουκρανία την Τρίτη στη ρωσική συνοριακή επαρχία Κουρσκ, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο, επικαλούμενος το πρακτορείο DPA.

Φαίνεται ότι το Κίεβο προετοίμασε την επίθεση πέρα ​​από τα σύνορα στη ρωσική περιοχή Κουρσκ «με μεγάλη μυστικότητα και χωρίς διαβούλευση» με τους εταίρους που του παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στον πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο Γερμανός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπύχνερ.

Νωρίτερα, επίσης η Ουάσιγκτον, ο κύριος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, υποστήριξε ότι δεν ενημερώθηκε εκ των προτέρων από την Ουκρανία για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη ρωσική επαρχία Κουρσκ.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ουκρανία χρησιμοποίησε γερμανικά όπλα στην επίθεση στο ρωσικό έδαφος, ο Γερμανός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι δημόσιες δηλώσεις θα ήταν «επικίνδυνες» στο πλαίσιο της στρατιωτικής κατάστασης κι αυτό ισχύει και για τη χρήση ορισμένων οπλικών συστημάτων».

Σε ξεχωριστή δήλωση, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι δεν έχει θεμελιώδεις αντιρρήσεις για τη χρήση από την Ουκρανία όπλων που προμηθεύονται από τη Γερμανία σε αντιπαραθέσεις με τον ρωσικό στρατό. Η γερμανική κυβέρνηση εκτίμησε επίσης ότι η ουκρανική εισβολή στη Ρωσία εμπίπτει στο δικαίωμα αυτοάμυνας ενός επιτιθέμενου κράτους.

Αφού ο ουκρανικός στρατός έχασε έδαφος από τη ρωσική επίθεση επί μήνες στη σειρά σε διάφορους τομείς του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, στις 6 Αυγούστου εξαπέλυσε μια αιφνιδιαστική εισβολή στη ρωσική επαρχία Κουρσκ, πιάνοντας τον ανεπαρκώς αναπτυγμένο ρωσικό στρατό σε αυτή τη συνοριακή περιοχή εξ απήνης. Τα ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν έτσι περίπου 30-35 χιλιόμετρα εντός της Ρωσίας και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές τοποθεσίες.

Ο ρωσικός στρατός αναγκάστηκε να στείλει ενισχύσεις εκεί και σταθεροποίησε την κατάσταση σταματώντας την ουκρανική προέλαση, σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς μπλόγκερ, οι οποίοι ανέφεραν σφοδρές μάχες τη Δευτέρα, ειδικά στην περιοχή Κορένεβο, 22 χιλιόμετρα από τα σύνορα, Μαρτίνοβκα και Σούντζα, σύμφωνα με το Reuters τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να περικυκλώσουν το τελευταίο.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ