Πρώτος και καλύτερος ο Παναθηναϊκός στη Λουμπλιάνα

by admin
1 views

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε πλουραλισμό στην επίθεσή, ενώ και στα μετόπισθεν έδειξαν διάθεση και πείσμα οι παίκτες του Τούρκου τεχνικού.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός με το τζάμπολ της αναμέτρησης ξεκίνησε ζεστός πίσω από την γραμμή των 6,75 καθώς ευστόχησε σε τρία συνεχόμενα τρίποντα για το 9-3 στα πρώτα 2 λεπτά. Αμυντικά οι “πράσινοι” ήταν καλά στημένοι και δέχτηκαν μόνο 14 πόντους στην πρώτη περίοδο, έχοντας πολλές επιθετικές επιλογές από Μήτογλου και Γκραντ για το 26-14 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Εργκίν Αταμάν πέρασε στο παρκέ τον Μωραΐτη και τον Σαμοντούροφ, ενώ η Εφές κατάφερε να μειώσει αισθητά το σκορ, ακόμα και στο πόντο σε 34-33. Πολλές επιθέσεις κατέληξαν από το ψηλό στο χαμηλό ποστ για την τουρκική ομάδα, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει τρόπο αντιμετώπισης, καθώς ο Σαμοντούροφ είχε πρόβλημα τον Οτούρου. Το ημίχρονο παρά την καλή εικόνα της Εφές, έκλεισε στο +7 για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν και το 44-37.

Πρώτος και καλύτερος ο Παναθηναϊκός στη Λουμπλιάνα
Intime

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι “πράσινοι” ήταν εντυπωσιακοί με το δίδυμο Μήτογλου-Μπράουν να βρίσκονται με κλειστά μάτια, ενώ για τους Τούρκους οι Νουόρα και Σμιτς έκαναν ότι μπορούσαν. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το ρυθμό του, ο Γκριγκόνις επιτέλους βρήκε το χέρι του από την περιφέρεια και το 66-51 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, ύστερα από 30 λεπτά παιχνιδιού.

Η Εφές αδυνατούσε να πλησιάσει στο σκορ την ελληνική ομάδα, που είδε τον Μπράουν να τακτοποιεί την ‘πράσινη” επίθεση και να μεγαλώνει τη διαφορά στο +17 (73-57). Ο Καλαϊτζάκης από τη μεριά του έβγαλε περίσσια ενέργεια, έκανε κλεψίματα και με τέσσερις δικούς του πόντους, έκανε το 77-57 για τον Παναθηναϊκό, που έμοιαζε να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι. H Εφές με τους Γουίλις και Μπράιαντ προσπάθησε να μειώσει το εύρος της διαφοράς και εν τέλει τα κατάφερε, καθώς ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι, νικητής με σκορ 83-72.//ΔΜ

Πρώτος και καλύτερος ο Παναθηναϊκός στη ΛουμπλιάναΠρώτος και καλύτερος ο Παναθηναϊκός στη Λουμπλιάνα
Intime

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 44-37, 66-51, 83-72

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν, Μωραΐτης, Σαμοντούροβ, Παπαπέτρου, Γκραντ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Γιούρτσεβεν

Εφές (Μιγιάτοβιτς): Οσμάνι, Τόμπσον, Μπομπουά, Νουόρα, Πουαριέ, Τζόνσον, Οζντεμίρογλου, Γουίλις, Γιλμάζ, Σμιτς,

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ