Πρωτιά για Χάμιλτον στο Σίλβερστοουν μετά από δυόμιση χρόνια

by admin
1 views

Σε έναν αγώνα που καθήλωσε τους θεατές, ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στις νίκες μετά από το GP της Σαουδικής Αραβίας το 2021. Αυτή είναι και η 9η νίκη του στο GP στο Σίλβερστόουν.

Τις υπόλοιπες θέσεις στο βάθρο κατέλαβαν οι οι Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις, εγκατέλειψε ο Τζορτζ Ράσελ με υδραυλικό πρόβλημα.

Ο Λιούις στο εξαιρετικά περίεργο, από άποψη συνθηκών, σημερινό grand prix με τον ήλιο και τη βροχή να εναλλάσσονται, ήταν πάντα σταθερά κοντά στην κορυφή, είδε στο μέσο του αγώνα να τον περνάει ο Νόρις, όμως χάρη στην εκπληκτική του στρατηγική κατάφερε να βγει πρώτος στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και να κόψει πρώτος το νήμα.

Τον ακολούθησε ο Φερστάπεν, που μέχρι το δεύτερο πιτ-στοπ δεν πίστευε ότι θα έφευγε από το Σίλβερστοουν με ένα τόσο καλό αποτέλεσμα, και τρίτος ο Λάντο Νόρις – που αναμφίβολα στερήθηκε περισσότερων ευκαιριών για τη νίκη από τις στρατηγικές επιλογές της McLaren.

Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Όσκαρ Πιάστρι, Κάρλος Σάινθ και Νίκο Χούλκενμπεργκ, εμπρός από τις δύο Aston Martin των Λανς Στρολ και Φερνάντο Αλόνσο, ενώ ο -κάτοχος της πολ ποζίσιον- Τζορτζ Ράσελ εγκατέλειψε με πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα της έτερης Mercedes W15. //ΝΚ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ