Προσωπικά έγγραφα του αδελφού του χρησιμοποιούσε ο φερόμενος ως δολοφόνος του Σέρβου συνοριοφύλακα – Σύλληψη υπόπτου στην Βοσνία

by admin
1 views

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της δολοφονίας του συνοριοφύλακα στην δυτική Σερβία. Το άτομο που φέρεται να πυροβόλησε τον Σέρβο αστυνομικό φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε τα έγγραφα του αδελφού του.

Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι ο ένας εκ των δύο δραστών που άνοιξε πυρ εναντίον συνοριοφυλάκων στην Λόζνιτσα σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας το άλλο ονομάζεται Αρτάν Χαϊρίζι, 33 ετών. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από το διαβατήριο του Κοσόβου και την γερμανική ταυτότητα που βρέθηκαν στο ταξί στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Τα ΜΜΕ στο Κόσοβο ωστόσο μεταδίδουν ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος του αστυνομικού δεν είναι ο Αρτάν Χαϊρίζι αλλά ο αδελφός του, ο Φατόν. Ο Αρτάν Χαϊρίζι σε βίντεο σύνδεση για ηλεκτρονική εφημερίδα της Πρίστινας δήλωσε ότι βρίσκεται στην Γερμανία και ισχυρίστηκε ότι τα προσωπικά του έγγραφα τα έκλεψε ο αδελφός όταν πρόσφατα τον επισκέφτηκε. Δήλωσε επίσης ότι ανέφερε στις γερμανικές αρχές την απώλεια του διαβατηρίου και της ταυτότητας. Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαιώνουν και οι γονείς του Αρτάν Χαϊζίρι οι οποίοι ζουν στο Κόσοβο.

Ο Φατόν Χαϊρίζι δραπέτευσε στις 6 Ιουλίου από φυλακή του Κοσόβου και καταζητείται. Ο ποινικός του φάκελος περιέχει πολλά αδικήματα για τα οποία πολλές φορές βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα, αναφέρουν τα ΜΜΕ του Κοσόβου. Το πρώτο ποινικό αδίκημα που διέπραξε ο Φατόν Χαϊρίζι ήταν το 2000, σε ηλικία 15 ετών, όταν πυροβόλησε και σκότωσε Ρώσο στρατιώτη στο Κόσοβο. Για το αδίκημα αυτό καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι η αστυνομία της Σερβικής Δημοκρατίας (Republika Srpska) συνέλαβε στην πόλη Μπέλινα της Βοσνίας ένα άτομο που έχει σχέση με τους δράστες της δολοφονίας του Σέρβου συνοριοφύλακα. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ανακοίνωσε ότι πρόκειται για το άτομο που οργάνωσε την μετάβαση των δραστών από την πόλη Πρέσεβο στην νότια Σερβία έως την πόλη Λόζνιτσα.

Ο Ντάστιτς σε συνέντευξη του στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS) δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι σχολιάζοντας , σε συνέντευξη Τύπου, την εμπλοκή Κοσοβάρου στην δολοφονία του Σέρβου συνοριοφύλακα δήλωσε ότι δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί το θέμα αλλά να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική υπόθεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ