Ποντένσε: «Ο Ολυμπιακός μού άνοιξε πόρτες που ποτέ δεν περίμενα»

by admin
2 views

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Ντάνιελ Ποντένσε, στη συνέντευξη που έδωσε στην “A Bola”:

Για τη μεταγραφή του από τη Σπόρτινγκ στον Ολυμπιακό: «Νιώθω ότι η Πορτογαλία δεν είναι το ιδανικό μέρος για να εξελιχθείς και να ψάξεις μια καριέρα από τη στιγμή που θα φύγεις, για διάφορους λόγους. Ναι, δεν έφυγα από την Πορτογαλία με τον καλύτερο τρόπο, αλλά πάνω από όλα επειδή έχει πολύ θόρυβο. Δεν υπάρχει τόσος θόρυβος στην Αγγλία, ούτε καν στην Ελλάδα για ξένους παίκτες, τουλάχιστον δεν το ένιωσα.

Πάντα ήμουν λίγο μακριά από αυτό. Ένας από τους λόγους είναι ότι όλα είναι πάντα πολύ αμφιλεγόμενα στην Πορτογαλία. Και ο άλλος είναι ότι επειδή νιώθω καλύτερα στο εξωτερικό, δεν ξέρω αν έχω μια πιο ξεκούραστη ζωή, αλλά αναφορικά με την προσαρμογή μου στις χώρες που έζησα, κατάφερα να προσαρμοστώ και δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να επιστρέψω στην Πορτογαλία. Σε ποδοσφαιρικό πλαίσιο, τόσο στην Premier League όσο και στην Ελλάδα, νομίζω ότι έχουν ένα παρόμοιο και καλύτερο ποδόσφαιρο από την Πορτογαλία. Στο θέμα της οικογένειας, νιώθω ότι προσαρμόστηκα πολύ καλά και δε βλέπω την ανάγκη να επιστρέψω, όπως συμβαίνει με πολλούς παίκτες».

Για το αν μετάνιωσε για τον τρόπο που έφυγε: «Δεν ξέρω, ήταν μια πολύ ειδική κατάσταση, δεν ξέρω τι θα έκανα σήμερα. Ξέρω ότι η απόφαση που πήρα ήταν δύσκολη, αλλά την ίδια ώρα και πολύ σωστή, γιατί πήγα στον Ολυμπιακό, που άνοιξε τις πόρτες για μένα σε πράγματα που ποτέ δεν περίμενα. Δεν μετανιώνω τίποτα και αντίθετα, αν ήταν σήμερα, θα έφευγα ξανά για τον Ολυμπιακό, καθώς ήταν η καλύτερη δυνατή έξοδος. Ημουν πολύ χαρούμενος εκεί, μετά κατάφερα να πάω στην Premier League, το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Και η Γουλβς είναι ένα απίθανο κλαμπ, όπου πέρασα κάποια πολύ καλά χρόνια. Και σήμερα θα έκανα το ίδιο, αν και με πλήγωσε που έφυγα έτσι από την Σπόρτινγκ».

Για το δέσιμό του με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Καταλαβαίνω ότι μπορεί να στεναχώρησε φίλους της Σπόρτινγκ ή της Γουλβς αλλά ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς του Ολυμπιακού γιατί ήταν ένας σύλλογος και μια ομάδα οπαδών που με υποστήριξε όσο ήμουν εκεί, είτε κέρδιζα, είτε έχανα. Πάντα με στήριζε. Με πίεσαν πολύ όλοι να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Έφυγα στο ζενίθ μου και ένιωσα και εγώ και η οικογένειά μου την επιρροή. Δε νομίζω ότι την αισθάνθηκα κάπου αλλού, οπότε θα ήταν άδικο να μη φερθώ στους φίλους του Ολυμπιακού όπως το αξίζουν».

Για την απόφασή του να πάει στη Σαουδική Αραβία: «Θεωρώ ότι το να κερδίζεις μια ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι κάτι που αισθάνθηκα ότι απροσδόκητα ήταν αυτό που έψαχνα. Αφού το πέτυχα, αισθάνθηκα ότι δεν απέμειναν πολλά να κάνω στην Ευρώπη. Το να έρθω στη Σαουδική Αραβία αυτή την περίοδο με την ανάπτυξη που έχει, θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ καλό βήμα για την καριέρα μου. Είχα τη Γουλβς αλλά αισθάνθηκα ότι δεν ήταν ένα πρότζεκτ που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Αυτό για μένα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα. Μου αρέσουν οι προκλήσεις, αισθάνθηκα ότι ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση για μένα και έπρεπε να την αποδεχθώ».

Για τους μελλοντικούς του στόχους: «Έχω ακόμα πολλούς. Στην Αγγλία και στην Ελλάδα μεγάλωσα σαν παίκτης. Η κατάκτηση του Conference League με τον Ολυμπιακό μου τόνωσε το ηθικό και πλέον είμαι εδώ για να γίνω ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Ξέρω ότι υπάρχει πολλή ποιότητα, αλλά ξέρω επίσης πως έχω μια πολύ καλή ομάδα. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να επιστρέψω στην Πορτογαλία. Η τρέχουσα επιθυμία μου είναι να παραμείνω στο εξωτερικό και όπως εξελίσσεται το ποδόσφαιρο στη Σαουδική Αραβία, εδώ είναι το μέρος που θέλω να είμαι τα επόμενα χρόνια».//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ