ΠΟΜΙΔΑ: Μόνο με ισχυρό κίνητρο η αύξηση της προσφοράς ακινήτων

by admin
0 views

Οι τιμές πάντα καθορίζονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Στα μέρη που υπάρχει πολύ υψηλή ζήτηση και χαμηλή προσφορά, όπως σε κάποιους πολύ γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, ασφαλώς οι τιμές μπορεί να ανεβαίνουν, είπε στο ΕΡΤNEWS ο ΓΓ της ΠΟΜΙΔΑ Τάσος Βάππας.

Σχετικά με την νέα πλατφόρμα για την προστασία των ιδιοκτητών από τους κακόβουλους ενοικιαστές, είπε ότι «πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία έχει να κάνει γενικά με την καταγραφή της πιστοληπτικής ικανότητας του κάθε πολίτη.

  • Είναι ένα εργαλείο στο οποίο θα ενταχθούν μέσα σε αυτό το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και θα καταγράφεται η συναλλακτική συμπεριφορά τους.

Στην πλατφόρμα αυτή δεν θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση, δεν θα μπορώ εγώ να μπω και να δω τα στοιχεία για κάποιον άλλον», διευκρίνισε.

  • «Θα μπορώ όμως να ζητήσω τα σχετικά στοιχεία και να μου τις φέρετε εσείς οικειοθελώς, και δεν μιλάμε μόνο για τις μισθώσεις, μιλάμε για κάθε είδους συναλλαγή».

Όπως τόνισε, «Ουσιαστικά θα καταγράφεται, όπως ο Τειρεσίας καταγράφει την συναλλακτική συμπεριφορά κάποιου απέναντι στο τραπεζικό σύστημα και έχουν πρόσβαση οι τράπεζες για να αξιολογήσουν την πιστοληπτική του ικανότητα, έτσι θα υπάρχει μια αντίστοιχη πλατφόρμα η οποία θα καταγράφει τη συμπεριφορά του καθενός απέναντι στο κράτος, σε φορολογικές υποχρεώσεις, ασφαλιστικά ταμεία».

Διευκρίνισε ότι «η μίσθωση είναι μια διαρκής έννομη σχέση, κρατάει για πάρα πολύ καιρό, μπορεί να κρατήσει για χρόνια, σήμερα είναι τουλάχιστον 3 χρόνια για την κύρια κατοικία και για την επαγγελματική στέγη».

Σχετικά με την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για τρία χρόνια απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος, είπε ότι «Αυτό που πάντα λέγαμε στην κυβέρνηση, η οποία έχει ετοιμάσει διάφορα προγράμματα κατά διαστήματα σχετικά με το ανακαινίζω, νοικιάζω, με χρηματοδοτήσεις για την ανακαίνιση και την επανενοικίασή τους.

Όλα αυτά είναι ημίμετρα, γιατί προκειμένου να μπορέσεις να τύχεις μιας ευεργετικής ρύθμισης, θα πρέπει να εμπλακείς σε τεράστια έξοδα, σε τραπεζικό δανεισμό και σε μηχανισμούς που πάρα πολλοί ιδιοκτήτες δεν είναι πρόθυμοι να εμπλακούν.

  • Αυτό που έχουμε πει εμείς εξαρχής είναι ότι αν θέλουμε να έχουμε άμεση αύξηση της προσφοράς ακινήτων, η κυβέρνηση μιλάει για 400.000 με 700.000 κλειστά ακίνητα σε όλη τη χώρα, θα πρέπει να υπάρξει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο, το οποίο είναι ακριβώς αυτό, η απαλλαγή για 3 χρόνια από τον φόρο εισοδήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ