«Πολεμικό κλίμα» στο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Σ. Κασσελάκης «πετάει το γάντι» στον Α. Τσίπρα – Τι αναφέρουν κορυφαία στελέχη

by admin
6 views

Σε μετωπική σύγκρουση στο ανώτατο επίπεδο ιεραρχίας του κόμματος εξελίσσεται η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με τους νυν και πρώην προέδρους να ανταλλάσσουν αιχμές και προκλήσεις και τα στελέχη να επιλέγουν στρατόπεδο ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Μία εσωκομματική σύγκρουση, η οποία μεταφέρεται από το επίπεδο των 87 με τον πρόεδρο και μεταφέρεται πλέον σε επίπεδο κορυφής. Με μια νυχτερινή ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί και καλεί ανοιχτά τον προκάτοχό του, τον Αλέξη Τσίπρα, να επιστρέψει, να αναλάβει, όπως λέει, την ηγεσία του κόμματος, διαφορετικά να τον στηρίξει χωρίς παιχνίδια.

Κατηγορεί τον κύριο Τσίπρα για υπονόμευση. «Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας.
Χρειάζεται ένα ηγέτη που θα μπορέσει απερίσπαστος να ασκήσει το λειτούργημα του, να βοηθήσει την πατρίδα να βγει από το νεοφιλελεύθερο τέλμα και τη δεξιά παρακμή», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει ακόμα στην ανάρτησή του ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα, «Άλλωστε δεν πρόλαβα να καθίσω. Έτρεχα από τη μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη».

Και αναφέρει στο επίμαχο σημείο στην ανάρτησή του στο facebook ο κ. Κασσελάκης: «Αλέξης γνωρίζει το σεβασμό που είχα για σένα από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία.
Και γι αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης. Έλα και ανέλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή.
Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας χωρίς παιγνίδια.
Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα, παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο. Αλέξη πάμε;».

Το τελευταίο «Αλέξη Πάμε», θύμισε την πρόταση πρόσκληση του κ. Χριστοδουλάκη προς τον κ. Δούκα.
Σε ανάρτησή του πάντως νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης, την οποία και κατέβασε, είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «σταμάτα την υπονόμευση».

Τι όμως είχε προηγηθεί για να φτάσουμε στην ανάρτηση Κασσελάκη;

Υπήρξαν διαρροές χτες από την Κουμουνδούρου ότι τρεις από τους 87 βουλευτές που είχαν υπογράψει το κείμενο είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα προκειμένου να στηρίξουν οικονομικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κόμματος.
Μάλιστα γινόταν λόγος όπου είχε λάβει και προσωπική επιστολή ο κ. Τσίπρας για ξεχωριστή επιστολή για οικονομική συνδρομή. Κύκλοι λοιπόν, προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό έκαναν λόγο για χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται τέτοια ευαίσθητα θέματα, δείχνοντας την οργισμένη αντίδραση του κ. Τσίπρα.

Και αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού: «Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις εικοσιτέσσερις ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό, φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της ΑΥΓΗΣ, δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της Πόλης, τον Ιμάμογλου και σήμερα θα είναι ομιλητής στην αποφοίτηση του Πανεπιστημίου.
Με αυτή την κίνηση του ο κ. Κασσελάκης ανεβάζει στα κόκκινα την ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ούτως ή άλλως βρισκόταν σε υψηλά επίπεδα μετά και την επιστολή των 87 στελεχών και βουλευτών και βέβαια μετά την αναστολή του καθημερινού φύλλου του ημερήσιου φύλλου της Αυγής.

Όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα τρέξουν πολύ γρήγορα το επόμενο διάστημα και εκ των πραγμάτων βέβαια το βλέμμα στρέφεται στις συνεδριάσεις των οργάνων 4/7 του μήνα στην Πολιτική Γραμματεία και 7/7 στην Κεντρική Επιτροπή.
Εκεί, απ’ ό, τι δείχνουν όλα θα ξεκαθαρίσουν αρκετά ή μάλλον πολλά.

Δηλώσεις στελεχών

Σε μετωπική σύγκρουση στο ανώτατο επίπεδο ιεραρχίας του κόμματος εξελίσσεται η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος και τον προκάτοχό του να ανταλλάσσουν αιχμές και προκλήσεις και τα στελέχη να επιλέγουν στρατόπεδο ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Ως κάλεσμα να μπει τέλος στα παιχνίδια ερμηνεύουν την μεταμεσονύχτια ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στενοί του συνεργάτες.

O Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο OPEN, ανέφερε: «Ο Κασσελάκης κάλεσε τον Τσίπρα να υπερασπιστεί το κόμμα. Να αφήσουμε όλοι τα παιχνίδια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το νοσηρό κλίμα».

Ο Γιάννης Βουλγαράκης, συντονιστής του οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την επομένη της Κεντρικής Επιτροπής θα προχωρήσει ενωμένος και με αδιαμφισβήτητο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη».

Την ίδια ώρα επικριτικά απέναντι στην πρόσκληση πρόκληση του Στέφανου Κασσελάκη στέκονται στελέχη της ομάδας των 87.

Ο Διονύσης Καλαματιανός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, επισήμανε: «Δεν αμφισβητούμε τον πρόεδρο. Είναι δυνατόν να τα λέμε αυτά για τον Αλέξη Τσίπρα;».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος του Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ,μιλώντας στο Σκάι, δήλωσε ότι ήταν χυδαιότητα το θέμα των διαρροών είτε το έπραξε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, είτε στενοί του συνεργάτες, καθώς και ότι υπάρχει πλούσιο λεξιλόγιο για να χαρακτηριστεί η ενέργεια αυτή.

O Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στο ΣΚΑΙ Radio, σχολίασε πως: «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη. Φοβάμαι ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβητεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν λείπουν πάντως οι προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι. Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης, δήλωσε: «Δεν θέλω να γίνω νεροκουβαλητής στον μύλο της εσωστρέφειας»

Το θερμόμετρο στο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δείχνει θερμοκρασίες καύσωνα τουλάχιστον μέχρι την Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την επόμενη Κυριακή.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Γεωργία Λοτσοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ