Ποια είναι η BC Partners που θέλει να επενδύσει στην Euroleague

by admin
3 views

Οι Financial Times αποκάλυψαν πως ο ευρωπαϊκός συνεταιρισμός που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ταχεία ανάπτυξη, διαπραγματεύεται με την βρετανική διεθνή επενδυτική εταιρεία BC Partners.

Ποια είναι όμως η BC Partners; Πρόκειται για εταιρεία που επενδύει σε όλους τους κλάδους, κατέχοντας περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργητικού υπό διαχείριση σε ιδιωτικά κεφάλαια, πιστώσεις και ακίνητα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η παγκόσμια έδρα της βρίσκεται στο Λονδίνο.

Τα τελευταία 15 περίπου χρόνια δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει περισσόπτερα από 5 δις ευρώ σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, με επικεφαλή τον Νίκο Σταθόπουλο.

Η Pet City, η Wind-Nova και η Pharmathen είναι μερικές από αυτές, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση του 100% του Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ/ ΔΕΛΤΑ 360. Η BC Partners κατέχει και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρόχων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Aυτήν τη στιγμή η BC Partners είναι παρούσα σε 124 επενδύσεις σε 18 χώρες του κόσμου, με συνολική αξία επιχειρήσεων άνω των 161 δισεκατομμυρίων ευρώ στο χαρτοφυλάκιό της.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ