Ποια είναι η “καλύτερη” Dream Team;

by admin
1 views

Το “ζήτημα” που απασχολεί σχεδόν μόνιμα τους Αμερικάνους είναι η σύγκριση της ομάδας μπάσκετ που θα παρατάχθηκε στο Παρίσι με την αντίστοιχη της Βαρκελώνης το 1992. Με την πρώτη Dream Team, την κατά τους περισσότερους, κορυφαία ομάδα που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη.

Οι Αμερικανοί δεν σταματούν να συγκρίνουν. Το ταλέντο, τους τίτλους, τα ονόματα,  την εμπορικότητα, τα αθλητικά προσόντα… Επί τοις ουσίας βέβαια, κανένας δεν μπορεί να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα,  μιας και δεδομένα ισοζυγίου δεν υπάρχουν.  Η πρώτη είχε “ιερά τέρατα”, τον Μπερντ, τον Μάτζικ και βέβαια τον Τζόρνταν, χωρίς να υστερεί κανείς από τους υπόλοιπους.

Σήμερα υπάρχει ο “βασιλιάς ” Λεμπρόν, ο Κάρι,  ο Ντουράντ…. Ποιά είναι η καλύτερη; Η απάντηση έχει να κάνει με τα… γούστα του καθενός, καθώς αξιόπιστος τρόπος σύγκρισης δεν υπάρχει. «Βλέπεις αυτή την ομάδα;»  είπε ο Αντεμπάγιο μετά από μια προπόνηση αυτόν τον μήνα.  «Όταν βάζεις μια ομάδα σαν αυτή και συγκρίνεται, με την Dream Team, αυτό δείχνει πόσο σπουδαία μπορεί να είναι αυτή η ομάδα, αν παίξουμε βέβαια με τον σωστό τρόπο». Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν είναι αυτή η ομάδα να παίξει και παίξε με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίσει το δικαίωμα σύγκρισης.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ